« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
LETI, LETI, LETI?

Slovenci ne žele Hrvate u svojem zračnom prostoru

Borut Pahor i Jadranka Kosor dogovorili su osnivanje zajedničkog povjerenstva koje bi ispitalo mogućnost uspostave zajedničke kontrole zračnog prostora Slovenije i Hrvatske

Borut Pahor i Jadranka Kosor
Borut Pahor i Jadranka Kosor (Željko Šop/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

zračni prostor

,

slovenija hrvatska

 Na svom zadnjem sastanku u Lovranu, Pahor i premijerka Kosor dogovorili su osnivanje zajedničkog povjerenstva koje bi ispitalo mogućnost uspostave zajedničke kontrole zračnog prostora, no u Sloveniji su se s tim u vezi odmah pojavile rezerve, pa i negativne reakcije. Predsjednik države Danilo Tuerk, koji je po funkciji i vrhovni zapovjednik slovenskih oružanih snaga, rekao je da je iznenađen tom zamisli. Tuerk je prilikom radnog posjeta Zagrebu naveo da je postojeća kontrola zračnog prostora u okviru NATO saveza za Sloveniju zadovoljavajuće rješenje i da ne zna zašto bi to trebalo mijenjati.

Nakon što su mogućnost zajedničke kontrole zračnog prostora s Hrvatskom javno kritizirale i pojedine političke stranke premijer Pahor je pojasnio kako je tu ideju iznijela hrvatska strana i da će konačnu odluku o spomenutoj mogućnosti donijeti slovenska državna tijela.(hina/metro-portal)

02.11.2010. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh