« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
OPSTRUIRANJE PRAVA

Sindikati od Kosor traže sastanak o referendumu o ZOR-u

Sindikalne središnjice traže da se ispoštuje volja više od 700 tisuća građana koji su tražili referendum o Zakonu o radu

Sindikati od Kosor traže sastanak o referendumu o ZOR-u
Sindikati od Kosor traže sastanak o referendumu o ZOR-u (Marko Miščević/Cropix)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

referendum ZOR

Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica predložila je danas premijerki Jadranki Kosor sastanak na kojem bi pokušali pronaći rješenje u vezi zahtjeva za referendumom o izmjenama Zakona o radu.

Sindikati u pismu podsjećaju premijerku da su zamolili predsjednika Ivu Josipovića za posredovanje povodom nastale situacije nakon što je "odlukama institucija političkog i pravnog poretka opstruirano pravo hrvatskih građana na održavanje referenduma".

Nužno je hitno pronaći način na koji će se ispoštovati volja 717.000 ljudi koji su tražili raspisivanje referenduma, pa sindikalci predlažu sastanak s premijerkom na kojem treba razmotriti i hitnu izmjenu postojećih nesređenih propisa o pravu na referendum.

Sindikati vjeruju da nevjerodostojnost institucija političkog i pravnog sustava predstavlja opasnost za stabilnost društva i demokratski poredak u Hrvatskoj, te žele rješavanje tog problema kako bi se povratilo dostojanstvo građanima i vjerodostojnost institucijama.

Traženjem sastanka s premijerkom sindikati još jednom pokazuju da prvenstveno žele problem riješiti unutar institucija političkog sustava i time jasno pokazuju da nemaju rušilačkih namjera, koje su im pripisane od dijela nositelja političke vlasti u Hrvatskoj.

Međutim, ako se problem ne riješi na razini institucija, sindikati će zajedno s građanima krenuti u bitku za pravo na neposrednu demokraciju, kaže se u pismu premijerki. (hina/metro-portal)

02.11.2010. 13:26:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh