« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
OSVRT

Slikareva soba - Mladen Žunjić

Ukupni ciklus Mladena Žunjić ponajprije je iznimno prepoznatljiv po svom snažnom, eruptivnom koloru, po slikama na kojima se ističu dominantne boje

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)
Više o

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

U posljednjih je nekoliko godina, zagrebački slikar Mladen Žunjić, osvojio je znatne simpatije i svakako izazvao značajan interes javnosti za svoje djelo, niz ciklusa, najvećim dijelom s nefigurativnim motivima, izvedenih u ulju i akrilu na velikim formatima platna, u pravilu od jednog metra na više.

Ukupni ciklus Mladena Žunjić ponajprije je iznimno prepoznatljiv po svom snažnom, eruptivnom koloru, po slikama na kojima se ističu dominantne boje, u kompozicijama izrazite nazočnosti fluktuirajuće energije.

Njegov opus broji niz ciklusa, povezanih različitim apstraktnim vrlo razigranim formama, koje se istodobno i spajaju i razdvajaju, i stvarne su i nestvarne, ali većinom sve vrlo životvorne.

Nekoliko slika iz brojnih ciklusa slikar je povezao u jednu, sasvim jedinstvenu cjelinu i nazvao je jednostavno Slikareva soba.

Iako naizgled vrlo različite, slike su i vrlo bliske i slične, temeljene na kretanju boja i oblika, procesima izazvanih silnom energijom koja nezaustavljivo izvire iz svih segmenata slike.

Kompleksni opus Mladena Žunjića svakako je vrlo zasebna pojava u domaćoj aktualnoj produkciji,temeljen na svakodnevnom radu, i na neprestanom istraživanju raznolikih slikarskih mogućnosti.

02.08.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh