« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PRST OPTUŽBI

Maradona: Lagali su mi i izdali me

Sada već bivši argentinski izbornik kaže da su ga izdali predsjednik nogometnog saveza Julio Grondona i Carlos Bilardo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Diego Maradona

,

Carlos Bilardo

,

argentinska nogometna reprezentacija

,

Inspire časopis

,

hranjenje

,

Savski sajam

Diego Maradona se, očekivano, s argentinske klupe neće povući u tišini. Nakon što mu čelnici Argentinskog nogometnog saveza (AFA) nisu željeli produžiti ugovor, sada već bivši izbornik optužio je vodstvo saveza za izdaju i prevaru.

"Lagali su mi cijelo vrijeme, a na koncu su me izdali," kazao je Maradona na novinarskoj konferenciji u Buenosi Airesu. Bilo je to njegovo prvo druženje s novinarima nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a prst optužbi uperio je u dvije osobe.

"Izdali su me predsjednik saveza Julio Grondona i Carlos Bilardo. Dok smo tugovali nakon ispadanja oni su mi radili iza leđa," rekao je Maradona, te dodao: "Nakon utakmice protiv Njemačke Grondona je u svlačionici pred svima izjavio kako je zadovoljan mojim radom i kako želi da ostanem. Međutim, po povratku u domovinu sve se okrenulo. Bila je to sjajna režija," kazao je Maradona.

>> Carlos Bianchi je novi izbornik Argentine?

Jedan od razloga zašto je Maradona ostao bez posla su i njegovi brojni suradnici kojih se nije želio odreći. "Nisam želio izdati svoje pomoćnike. Možda su neki mislili kako ću to učiniti, no nisam."

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena na argentinskoj klupi se zadržao ukupno 630 dana. Čelnici AFA-e njegov odlazak nisu prikazali kao otkaz, već su naglasili kako je Maradoni istekao ugovor.

Prema pisanju argentinskog tiska kao najveći kandidati za novog izbornika su trener Racing Cluba Miguel Angel Russo, izbornik mlade reprezentacije Sergio Batista, trener Estudiantesa Alex Sabella, te bivši izbornici Carlos Bianchi i Marcelo Bielsa. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 11:38:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh