« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Sklekovi puno govore o zdravlju

Test sklekova ne zahtijeva nikakvu dodatnu opremu, jeftin je ili čak besplatan, traje manje od dvije minute i daje nam objektivni uvid u zdravlje

Što sklekovi govore o zdravlju?
Što sklekovi govore o zdravlju? (Arhiva)
Više o

zdravlje srca

,

sklekovi

Muškarci koji su u stanju napraviti 40 sklekova u idućih deset godina imaju puno manji rizik od infarkta i ostalih ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa srcem, od onih koji to nisu u stanju.

U nekim slučajevima taj se rizik smanjuje za čak 96 posto. 

"Naše istraživanje iznjedrilo je vrlo jednostavnu i besplatnu metodu provjere zdravlja srca. Iznenađeni smo koliko su sklekovi povezani s kardiovaskularnim stanjem", pojašnjava voditelj studije Justin Yang. Naravno, muškarac koji može napraviti 40 sklekova je u odličnoj formi, što je preduvjet za dobro zdravlje.

U studiji su sudjelovala 1104 vatrogasca, prosječne dobi 39,6 godina. Promatrani su deset godina, a pokazalo se da oni koji su na početku studije bili u stanju napraviti 40 i više sklekova, nisu imali problema sa srcem.

Što su mogli napraviti više sklekova, a maksimum je bio 80, to im je srce bilo zdravije.  

U usporedbi s onima koji su mogli napraviti samo deset sklekova, oni koji su ih mogli napraviti 40, imali su za 96 posto niži rizik da obole. 

"Test sklekova ne zahtijeva nikakvu dodatnu opremu, jeftin je ili čak besplatan, traje manje od dvije minute i daje nam objektivni uvid u zdravlje", poručuju autori. Rezultati studije objavljeni su na Jama Network Open.

18.02.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh