« Ekosfera
objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana
SAVJETI

Skokni na niskougljicni sladoled na VegeSajam

Prijatelji životinja pozivaju sve na veganski sladoled na Europski trg 3. lipnja

Veganski sladoledi
Veganski sladoledi (VegeSajam)
Više o

vegani

,

VegeSajam

,

veganski sladoledi

Sladoled, najprimamljiviji proizvod za spas od vrućina ovih dana, bit će definitivno jedan od hitova 12. VegeSajma. Kako navode organizatori, udruga Prijatelji životinja, veganski sladoledi jednako su ukusni, zdraviji od onih napravljenih s kravljim mlijekom i jajima, najčešće manje kalorični, a dodatan bonus je to što osim nas, hlade i naš planet. 

Naime, kako navode, trećina svjetske površine pretvara se u pustinje zbog proizvodnje mesa, a mesna, mliječna i industrija jaja u uskoj su uzročno-posljedičnoj vezi s devastacijom okoliša. Upravo iz tih razloga odabirom vlastite prehrane sami odlučujemo o tome hoćemo li ili ne uskoro ostati bez čistoga zraka, šuma, pitke vode i plodnoga tla.

"Budući da je uzgoj životinja jedan od vodećih uzroka emisije stakleničkih plinova, odabirom veganskih namirnica smanjujemo svoj ugljični otisak i podupiremo održiviji prehrambeni sustav. Pozivamo sve da nam se pridruže 3. lipnja 2023. od 8 do 21 sati na Europskome trgu i saznaju više o povezanosti hrane i okoliša s edukativnih panoa, a zatim i isprobaju ukusnu vegansku hranu i ostale biljne proizvode kojih će biti u izobilju", izjavljuju iz udruge.

Svi će moći probati i veganske sireve, mochigyoze, falafel, ćevapčiće, nekoliko vrsta biljnih burgera, biljne kobasice, salame, odreske itd. Nakon degustacije ili jela, posjetitelji će moći i potpisati peticiju da se u Europi počne ulagati u spasonosnu tehnologiju proizvodnje mesa bez životinja, odnosno kultiviranog mesa. Svi zainteresirani mogu ostaviti svoj potpis već sada na https://endtheslaughterage.eu/hr/

12. VegeSajam ujedno je i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja, koji će se održati 1. i 2. rujna 2023., također na zagrebačkome Europskom trgu. Na oba događaja neće se koristiti jednokratna plastična ambalaža ni jednokratne plastične vrećice, a sve ponuđeno i promovirano bit će biljnog porijekla. Cilj je poticanje posjetitelja da svojim načinom života i prehrane ostavljaju što manji ekološki otisak. Promocijom održivog načina života i svojim pozitivnim ozračjem oba događaja su i mjesto dobrih odluka - u korist vlastitoga zdravlja, okoliša i životinja.

Više o 12. VegeSajmu može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr, a najave izlagača mogu se pratiti na Facebook-eventu događaja

29.05.2023. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh