« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SABOR ODLUČIO

Skinut zastupnički imunitet SDP-ovcu Zoranu Vinkoviću

DORH Vinkovića sumnjiči za prijevaru u službi kojom je Sabor oštećen za 12.500 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (sabor.hr)
Više o

Sabor

,

SDP

,

DORH

,

skidanje imuniteta

,

Zoran Vinković

Hrvatski sabor danas je SDP-ovom zastupniku Zoranu Vinkoviću skinuo zastupnički imunitet, te ga Državno odvjetništvo sada može kazneno goniti zbog sumnje da je protupravno naplatio putne troškove.

Državno odvjetništvo Vinkovića sumnjiči za kazneno djelo prijevare u službi, odnosno da je kao gradonačelnik Đakova na sjednice Sabora dolazio službenim vozilom, a putne troškove prikazivao kao da dolazi privatnim autom. Na taj je način, tvrdi tužiteljstvo, Sabor oštetio za 12.500 kuna.

Iako je podržala ukidanje imuniteta, SDP-ova zastupnica Gordana Sobol ustvrdila je da postoje različita mjerila za zastupnike iz različitih stranaka.

Upozorila je da je putne troškove na isti nači nepropisno naplatio i drugi zastupnik, svega mjesec dana prije Vinkovića, ali da DORH protiv njega nije podnio kaznenu prijavu.

Iako Sobol nije navela o kome je riječ, mediji su ranije izvijestili da je putne troškove od Sabora protuzakonito naplatio i HDZ-ov zastupnik Krešo Filipović.

"Molim Hrvatski sabor da osigura jednak 'aršin' za sve", apelirala je Sobol.

Sabor je u mirovanje stavio zastupnički mandat HDZ-ovcu Vladimiru Ivkoviću, kojega će u saborskim klupama zamijeniti Milivoj Škvorc.

Umjesto HDZ-ovca Marija Zubovića, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku imenovan je njegov stranački kolega Frano Matušić.

Matušić je Zubovića zamijenio i u zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatske i EU.

Na njezin osobni zahtjev, dužnosti pravobraniteljice za djecu razriješena je Lora Vidović. (hina/metro-portal)

29.01.2010. 12:58:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh