« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
FASCINANTNO

Skinuo 90 kg uz pomoć čokoladne dijete

S razlogom ponosni Peter Ajello, ostvario je san svakog tko želi smršaviti, nakon što je jedući čokoladu izgubio skoro 90 kg

Peter Ajello nekad i sad
Peter Ajello nekad i sad (Daily Mail)
Više o

pretilost

,

mršavljenje

,

prekomjerna težina

,

kefir

Morbidno pretili Peter, koji je prepolovio težinu u samo 16 mjeseci, priznaje kako mu je neobična dijeta spasila život, te mu pomogla da pobijedi dijabetes i kostobolju u nogama.

Prije dijete težio je 200 kg i obično bi konzumirao 24,000 kalorija dnevno, što znači nevjerojatnih 1000 kalorija po satu. Prosječan čovjek treba 2,500 kalorija dnevno kako bi održao zdravu tjelesnu težinu.

Tek nakon što je pretrpio srčani udar Peter je shvatio da mora poduzeti drastične akcije. No njegova ovisnost o slatkom nije mu dopuštala da se odrekne svojeg najvećeg užitka, pa se okrenuo neobičnoj metodi za mršavljenje - tamnoj čokoladi.

Peter je odmah izbacio brzu hranu i alkohol iz svoje prehrane. No svaki put kada bi osjetio veliku želju za slatkim posegnuo bi za tamnom čokoladom, tek toliko da smiri žudnju. Kombinirano sa striktnim režimom prehrane i vježbanja, težina je počela padati. Samo mjesec dana nakon izlaska iz bolnice izgubio je nevjerojatnih 22 kg pomoću čokoladne dijete.

Prije srčanog udara tipičan obrok za Petera bio je 4 palačinke sa sirupom, 4 francuska tosta, dva dupla cheeseburgera sa slaninom i krumpirićima iz McDonaldsa, te 2 velika shakea, i to sve samo za doručak. Za ručak bi slijedili burgeri od piletine i još krumpirića, 4 velike pizze, brdo sladoleda s maslacem od kikirikija.

Mršavljenje je zahtijevalo radikalnu promjenu u prehrani pa je dnevni menu izgledao ovako: zobene pahuljice s bananom, jabukom i borovnicama za doručak, pileća prsa, šalica smeđe riže, šalica slatkog krumpira i avokado za ručak, omlet s gljivama te salata od krastavca i rajčice za večeru, 4 litre vode i 6 rebra tamne čokolade.

Peter je nakon dijete morao platiti 10,000 dolara za operaciju, kako bi uklonio nakupine viseće kože oko trbuha.

01.10.2010. 11:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh