« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
COOL

Skinite višak kilograma - fotkanjem hrane?!

Ako mislite da su pametni telefoni i fotkanje klope stvar koju rade samo najgori ovisnici, varate se - to može biti genijalna pomoć pri mršavljenju

Sjajna aplikacija za mršavljenje
Sjajna aplikacija za mršavljenje (LoseIt!)
Više o

mršavljenje

,

skidanje kilograma

,

dnevnik prehrane

,

Lose It!

Dijeta se obično povezuje s manjim unosom hrane, a vrlo korisna stvar u takvim situacijama je dnevnik prehrane koji je vrlo koristan za praćenje dnevnog unosa hrane. No, kao i uvijek, većina ljudi vrlo brzo odustaje od vođenja dnevnika jer im je to zamorno.

Očekivano, i za to imate rješenje na svom mobilnom telefonu - aplikaciju Lose It! koja ima novu funkciju Snap It! - fotkate sve što jedete, a aplikacija za vas izračunava kalorije i nutritivnu vrijednost hrane na tanjuru.

Naravno, i ovakva aplikacija ima svoja ograničenja, pa ćete neke stvari morati unijeti ručno - primjerice, jedete li bijelu ili smeđu rižu, jeste li koristili biljno ili maslinovo ulje u pripremi hrane i slično.

Dosadašnja su istraživanja pokazala da obično mislimo da jedemo manje nego što zapravo jedemo. Aplikacija je sjajan pomoćnik i zbog toga što pomaže da imamo točniji prikaz dnevnog unosa hrane.

Kako je istraživanje američkog Nacionalnog instituta za zdravlje utvrdilo je da je skoro 73 posto ljudi, koji su koristili aplikaciju, postiglo klinički značajan gubitak težine, možda ne bi bilo loše isprobati ...

07.10.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh