« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SJAJNO!

Skinite kilograme jednodnevnom dijetom - grožđem

Najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedni antioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala

Očistite organizam i izgubite koji kilogram
Očistite organizam i izgubite koji kilogram (Arhiva)
Više o

dijeta

,

grožđe

,

jednodnevna dijeta

,

antioksidansi

,

najbolja dijeta

,

bioflavonoidi

Grožđe je preplavilo tržnice i trgovine, a ovo voće svojom velikom dijetetskom i nutritivnom vrijednošću predstavlja idealno voće za ljetnu jednodnevnu dijetu.

Grožđe prosječno sadrži 20 posto šećera, što mu daje veliku energetsku vrijednost, a uz to ima i dovoljno C vitamina i vrijedan je izvor kalija. 

No, uvjerljivo najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedni antioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala, pa djeluje preventivno na velik broj bolesti i usporava starenje organizma. 

Sok od crnog grožđa najbolji je izvor flavonoida, jer ih ima najviše u koštici i kožici bobice grožđa. Sjemenke su vrijedan izvor aktivne tvari koja djeluje na smanjenje kolesterola.

Kako grožđe ima veliki udio vode u kojoj su otopljeni minerali i vitamini, a ujedno i celuloze, daje osjećaj sitosti bez prevelikog unosa kalorija.

Jednodnevna dijeta grožđem ima diuretski učinak, potiče normalnu probavu i čisti crijeva, tonizira organizam i omogućava gubljenje kilograma. 

Provođenje ove dijete izuzetno je jednostavno - kupite dva kilograma grožđa i jedite ga tijekom cijelog dana i jedite ga kad god poželite, bez ikakvih ograničenja. Na taj način ćete očistiti tijelo od toksina i izgubiti i do kilogram težine, uz smanjenje nadutosti. 

23.08.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh