« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NIJE SMIO

Skandal u Indoneziji - ministar se rukovao s Michelle Obama

POGLEDAJTE VIDEO - Indonezijski ministar Tifatul Sembiring žali zbog rukovanja s Michelle Obama

Michelle Obama
Michelle Obama (Getty Images)
Više o

Michelle Obama

,

rukovanje

Konzervativni indonezijski ministar u petak se žestoko brani, te i dalje odbija priznati da se namjerno rukovao s američkom prvom damom Michelle Obama. Kao konzervativni musliman, ministar komunikacija i informacijske tehnologije Tifatul Sembiring izbjegava rukovanje sa ženama s kojima nije u rodu.

No tijekom posjeta američkoga predsjednika Baracka Obame Indoneziji, u utorak je televizija prikazala Sembiringa kako se rukuje s Michelle Obama. Taj je incident uzbudio Indonežanke na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru jer mnoge kažu kako se ministar s njima odbio rukovati.

U svoju obranu ministar koji je nekad bio predsjednik muslimanske stranke pravde i prosperiteta, na Twitteru je objavio kako je rukovanje bilo slučajno. "Htio sam povući ruku, ali gđa Michelle ispružila je ruke prema meni i dodirnuli smo se", rekao je.

Mnogi su se narugali tom objašnjenju jer se na snimci na You Tubeu vidi da je situacija bila drukčija.

U četvrtak je na twitteru osvanulo novo objašnjenje. "Ja i dalje tvrdim da izbjegavam rukovanje sa ženom koja mi nije u rodu", rekao je. "U određenim situacijma ima stvari koje mogu tolerirati, a to su stvari koje ni islam ne smatra velikim grijehom", dodao je.(hina/metro-portal)

12.11.2010. 13:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh