« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TAJNI POSJET

Sjevernokorejci završili instant tečaj kapitalizma u SAD-u

Rukovoditelji sjevernokorejskih ministarstava obišli su velike plantaže riža i gljiva u Kaliforniji kako bi se upoznali s modernom tehnologijom, a posjetili su i tvornicu prehrambenih proizvoda

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Sjeverna Koreja

,

kapitalizam

Sjevernokorejsko izaslanstvo završilo je u Sjedinjenim Državama brzi tečaj osnova kapitalizma što je uključilo posjete Googleu i banci Citigroup, ministarstvima poljoprivrede, trgovine, financija, industrije, napisao je južnokorejski dnevni list o putovanju koje su Washington i Pjongjang prešutjeli, prenosi Hina.

State Department nije želio komentirati 16-dnevno putovanje, a južnokorejski list o brzom tečaju kapitalizma doznao je našavši program putovanja. Rukovoditelji sjevernokorejskih ministarstava obišli su velike plantaže riža i gljiva u Kaliforniji kako bi se upoznali s modernom tehnologijom, a posjetili su i tvornicu prehrambenih proizvoda.

Obišli su Bloomberg News, medij za vijesti specijalizirane za gospodarstvo i financije te sudjelovali, među ostalim na seminaru za zaštitu potrošača i međunarodnu gospodarsku suradnju. Sjeverna Koreja je izolirana komunistička zemlja nadahnuta staljinističkim modelom. Kina, njezin jedini moćan saveznik, poziva vlasti u Pjongjangu da se okrenu tržišnom gospodarstvu i tako spase zemlju od kronične gladi i propasti, no tvrdo, autokratsko komunističko vodstvo izbjegava reforme.

04.04.2011. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh