« Svijet
objavljeno prije 11 godina
NOVI GAF SARAH PALIN

Sjeverna Koreja je saveznik SAD-a

Novi gaf Palin odmah je izazvao buru u blogosferi, s liberalima koj su istakli da je njezin odgovor dokaz neiskustva u vanjskoj politici i konzervativcima koji su je branili

Nakon kampanje 2008., Palin je angažirana kao komentatorica Fox Newsa
Nakon kampanje 2008., Palin je angažirana kao komentatorica Fox Newsa (Getty Images)
Više o

Sjeverna Koreja

,

Sarah Palin

,

pogreška

Sarah Palin, republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008., koja ovih dana najavljuje predsjedničku kandidaturu za izbore 2012., izjavila je za TV mrežu Fox News da "SAD treba stati uz svog saveznika Sjevernu Koreju", podsjetivši time na velike gafove koji su obilježili njezinu prošlu kampanju.

Na pitanje Glena Becka, voditeljske zvijezde na konzervativnom Fox Newsu, kako bi reagirala u situaciji poput one koja se sada razvija u Sjevernoj Koreji, Palin je odgovorila: "očito je da mi moramo stati uz našeg saveznika Sjevernu Koreju", da bi se nakon Beckova upozorenja ispravila i rekla "Južnu Koreju". Nakon kampanje 2008., Palin je angažirana kao komentatorica Fox Newsa.

Tijekom kampanje 2008., Palin je imala niz gafova koji su otkrili da iza njezine prostodušne, konzervativne retorike, stoji oskudno znanje i političko neiskustvo. Kao političarka koja uživa nepodijeljenu potporu konzervativnog pučkog pokreta "Tea Party", Palin se vratila u žarište interesa američke javnosti s nedavnim kongresnim izborima, a tu je dinamiku zadržala s objavom nove knjige "Amerika od srca: razmišljanja o obitelji, vjeri i zastavi", emitiranjem serije "Aljaska Sarah Palin" ta TV kanalu TLC, te nastupom kćeri Bristol Palin u "reality show-u" Ples sa zvijezdama.

Njezino isticanje kandidature za republikansku nominaciju izaziva priličnu nervozu u vrhu Republikanske stranke, jer joj ankete daju najslabije izglede u ogledu s predsjednikom Barackom Obamom 2012.  Nedavno ispitivanje sveučilišta Quinnipac, dalo joj je najviše izgleda za osvajanje republikanske predsjedničke nominacije, ali i predvidjelo uvjerljivi izborni poraz od Obame, s 48 prema 40 posto glasova.

Na ovotjedni opori komentar Barbare Bush, supruge i majke dvojice bivših predsjednika SAD-a, kako bi bilo najbolje da Palin ostane na Aljasci, Sarah je odgovoriila kako misli da se "većina Amerikanaca ne želi pomiriti s time da 'plava krv' nalazi i bira pobjednike, umjesto da dopusti natjecanju da odabere pobjednike". (hina/metro-portal)

26.11.2010. 11:25:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh