« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RAT NEIZBJEŽAN

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim arsenalom

"Zbog ratobornog i neodgovornog stava Južne Koreje, nije pitanje hoće li biti mira ili rata na Korejskom poluotoku nego kad će rat izbiti", navodi se na stranici Urminizokkiri

Napetosti između dvaju Koreja sve veće
Napetosti između dvaju Koreja sve veće (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

rat

,

nuklearno oružje

Sjeverna Koreja upozorila je u petak na opasnost od nuklearnog sukoba u slučaju novog rata između dvije Koreje, dok se nastavljaju diplomatski napori oko smirivanja napetosti na poluotoku. Prema službenoj sjevernokorejskoj internetskoj stranici Uriminzokkiri, izbijanje rata na Korejskom poluotoku samo je pitanje vremena.

"Zbog ratobornog i neodgovornog stava Južne Koreje, nije pitanje hoće li biti mira ili rata na Korejskom poluotoku nego kad će rat izbiti", stoji na službenoj stranici. "Ako rat izbije to će dovesti do nuklearnog sukoba koji se neće ograničiti na Korejski poluotok", upozorava se na službenoj stranici. Istodobno je Rodong Sinmun, službeno glasilo sjevernokorejske Komunističke stranke, opisao Korejski poluotok kao najopasnije područje na svijetu. Dnevnik je isto tako pozvao na povlačenje 28.500 američkih vojnika prisutnih u Južnoj Koreji. (hina/metro-portal)

17.12.2010. 11:53:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZaradiOnline
    17.12.2010. 13:05
    I see dead people
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh