« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Sjedi li u EPO krivi čovjek?

Kako je magistar Željko Topić „balkan expressom“ stigao iz B. Luke preko Zagreba do Munchena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (EPO/Željko Peratović)
Više o

korupcija

,

EPO

,

Željko Topić

Pred ulazak Republike Hrvatske u EU, širu medijsku javnost dan za danom obasipaju dosad sve veći korupcijski skandali na svim poljima javnog djelovanja naše zemlje. Uoči godišnjeg
zasjedanja Upravnog vijeća EPO-a u Munchenu, koje se održava 26. i 27. lipnja 2013. godine, procurile su dosad neobjavljene pojedinosti jedne od najvećih hrvatskih korupcijskih afera u
domeni zaštite intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske koja je penetrirala u EU, a koja je brižno čuvana od očiju domaće javnosti sve ove godine.

U nastavku donosimo prijevod teksta objavljenog iz pera istraživačkog novinara Željka Peratovića kao i ostale priloge:

Korupcijski skandal u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH (DZIV) u čijoj je glavnoj ulozi nekadašnji ravnatelj te hrvatske institucije, magistar Željko Topić, prešli su administrativne granice Republike Hrvatske i trenutno potresaju dosad nezabilježenom aferom Europsku patentnu organizaciju (EPO) u Munchenu, međunarodnu organizaciju za zaštitu izuma.

EPO sa sjedištem u Münchenu jedna je od institucija od posebne važnosti za EU koja ima urede u Haagu, Berlinu i Beču i zapošljava nemali broj od oko sedam tisuća ljudi. Osnovna uloga EPO-a je reguliranje i jačanje suradnje među europskim državama članicama u zaštiti patentnih prava, a uz 27 članica EU, a od 1. srpnja 2013. i Hrvatske, zastupa i patentne interese 11 europskih država izvan EU. Kad je Upravno vijeće EPO-a u ožujku 2012. godine, uz svestranu podršku predsjednika te organizacije Benoita Batistellia na mjesto jednog od pet potpredsjednika izabralo banjalučkog magistra Željka Topića, vjerojatno nisu imali pojma tko im dolazi u goste, te da se radi o osobi protiv koje postoji niz kaznenih prijava i sudskih postupaka u Republici Hrvatskoj, te pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Novi prilozi za biografiju Željka Topića

Uz sve dosad medijski objavljene pikanterije o gospodinu Željku Topiću, pojavili su se i neki novi dokazi, koji oslikavaju kako je njegov tadašnji rad i postupanja u hrvatskom Zavodu za intelektualno vlasništvo u Zagrebu imao odlike softiciranog sukoba interesa. Naime, dok je gospodin Željko Topić sjedio, dakle, bio u radnom odnosu u DZIV-u, istovremeno je isti osnovao u travnju 2002. godine udrugu „Adepta - Hrvatsko društvo za intelektualno vlasništvo", nudeći „suradnju" DZIV-u, šaljući zanimljiva „pisamca" tadašnjem ravnatelju DZIV-a s prijedlozima suradnje ali i tražeći financijsku potporu za svoje „projekte".

Udrugu je predstavio, neistinito, kao prvu nacionalnu udrugu takve vrste u Republici Hrvatskoj, iako je zaštita autorskih prava bila već pokrivena djelovanjem „Hrvatskog društva za autorsko pravo" (HDAP), a intelektualno vlasništvo (industrijsko vlasništvo i autorsko sa srodnim pravima) djelovanjem hrvatskog ogranka Međunarodnog društva za zaštitu intelektulnog vlasništva, tzv. „AIPPI - Croatia" i to počev još od 1999. godine. Navedena dokumentacija s memorandumima udruge „Adepta" ovjerena žigom i potpisom Željka Topića nalazi se u posjedu naše redakcije.

Međutim, da stvar bude još bizarnija, Topićev „drugi" ured bio je registriran u obližnjem caffe baru na adresi Plivska 27 u Zagrebu, udaljen samo 50-tak metara od zgrade DZIV-a RH. Fotografije tog Topićevog ureda donosimo u u prilogu teksta i fotogaleriji. Mnogi djelatnici DZIV-a svjedočili su kako je gospodin Topić za radnog vremena stavljao svoj potpis i žig na dopise udruge Adepta na stolovima navedenog kafića. Kako neslužbeno saznajemo, gotovo cijeli DZIV je bio u saznanju čime se naš lik iz priče bavi, ali nitko nije reagirao. Prema našim izvorima, gospodin Topić, navodno je putem „Adepte" htio koristiti državnu bazu podataka DZIV-a u privatne svrhe. Dopredsjednica „Adepte" Branka Ljubišić, koja je ujedno postala Topićeva prva zamjenica 2004. godine, kada je isti postao prvi put ravnatelj DZIV-a, nakon nešto više od godine dana zajedničkog rada na navedenim funkcijama, napustila ga je s javno iznesenim optužbama o njegovoj nesposobnosti.

Bilo bi korisno saznati je li Topić, postavši ravnatelj DZIV-a, financijski donirao vlastitu udrugu, s obzirom da ga je prethodni ravnatelj DZIV-a Hrvoje Junašević, s ogorčenjem, odbio. Iz Topićevog CV-a koji je osobno stavio na internet, a što je vidljivo na portalu Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo - WIPO, u okviru članstva u profesionalnim tijelima, proizlazi kao da je isti predsjednik hrvatskog ogranka AIPPI-a, što je neistinito, već se skrivao iza minorne „Adepte." Topićev CV vrvi i drugim neistinama. Izdvaja se posebno Topićev navod da je 11 godina (1992-2003.) radio kao pomoćnik ravnatelja DZIV-a. Prema informacijama iz DZIV-a, prvi ravnatelj DZIV-a Nikola Kopčić, punih deset godina, cijeli svoj mandat (1992-2002.) preuzimao je ovlasti Vlade RH i sam imenovao dužnosnike DZIV-a (svoje pomoćnike), umjesto Vlade RH. Prema informacijama, Željko Topić je u kraćem razdoblju radio kao pomoćnik ravnatelja DZIV-a, ali ne 11 godina kao što je naveo, no indikativno je da takvo imenovanje sebi pripisuje kao ovlašteno imenovanje, a istovremeno drugima osporava takva identična imenovanja.

Da li gospodin Batistelli, predsjednik EPO-a u Munchenu zna za ovaj važan detalj u curriculumu svog pomoćnika i da li je već po istom obrascu Željko Topić u međuvremenu na obližnjem Bahnhofu u Munchenu pri nekoj opskurnoj kebab radnji otvorio paralelnu udrugu na teritoriju Njemačke, zasad nam nije poznato.

Također, Topić je u svom CV-u naveo da je radio na uspostavi nacionalnog sistema intelektualnog vlasništva tj. legislative DZIV-a RH, što je netočno, jer su na tome radili pravnici DZIV-a, a ne on kao ekonomista. Naveo je da je bio inicijator, koordinator i glavni suradnik Nacionalne strategije razvoja
sustava intelektualnog vlasništva u RH, no to je bio dokument koji nije nikada poštovao, što je dokazivo svojim ignoriranjem prava javne posudbe, novog prava značajnog za književnike, zbog čega ih je financijski nepopravljivo oštetio. Naveo je da je bio nacionalni koordinator za intelektualno vlasništvo u procesu pristupa EU, no to je bio prof. Siniša Petrović s Pravnog fakulteta u Zagrebu. Naveo je da je hrvatski patentni i žigovni zastupnik, no to svojstvo mu je dala njegova zamjenica
(i vice versa) bez ikakvog inicijalnog transparentnog postupka po tom pitanju za ostale u DZIV-u.

Uz posao u DZIV-u bio i zastupnik pri DZIV-u

Uz udrugu „Adepta", Željko Topić je s odvjetničkim društvom Korper&Haramija iz Zagreba osnovao u ožujku 2003. godine tvrtku pod nazivom Korper,Haramija & Topić d.o.o., kojoj je uz ostalo i djelatnost zastupanja pred DZIV-om. Postavši 2004. godine ravnateljem DZIV-a, postupio je na nezakonit način: tvrtka Korper, Haramija & Topić d.o.o. nije bila upisana u Registar zastupnika DZIV-a, jer bi to bio direktni, vidljivi sukob interesa, no punomoći koje je ista dostavila DZIV-u zastupajući razne subjekte i s Topićevim imenom, bile su procesuirane, kao i svi ostali predmeti, čije tvrtke su bile upisane u Registar zastupnika.

Zastupanjem u obliku zanimanja mogu se baviti samo tvrtke upisane u Registar zastupnika pri DZIV-u, što tvrtka Korper, Haramija & Topić d.o.o. nije bila, što znači da su njihove punomoći bile nevaljane. Punomoć te tvrtke s Topićevim imenom i dokaz o daljnjem postupku, u vrijeme kada je bio ravnatelj DZIV-a, kao i ostala dokumentacija koja potkrepljuje naše navode, nalazi se u našem posjedu.

Osim toga, da su drugi zastupnici saznali da ravnatelj DZIV-a temeljem punomoći zastupa druge tvrtke, mogli su oko toga napraviti veliki pravni skandal i pozvati se na sukob interesa. Za razliku od epizode s Adeptom iz susjednog kafića, za ovaj protuzakoniti dio poslovanja Željka Topića morali su znati pojedini zaposlenici unutar sustava DZIV-a budući je spomenuta dokumentacija morala proći kroz njihove ruke.

Istražujući ovu temu također smo došli u posjed informacije kako gospodin Željko Topić posjeduje dokument hrvatskih vlasti kako se protiv njega u Republici Hrvatskoj ne vodi još ništa ozbiljno ili bar još ne do sada, odnosno da su sve prijave protiv njega odbačene. Navodno se taj dokument nalazi u službenom opticaju EPO-a u Munchenu na njihovim internim stranicama s potpisom predsjednika EPO-a, a datira iz veljače 2013. godine. Ukoliko je to točno, takav dokument «magistru» Topiću je mogao izdati samo DORH na čelu s glavnim državnim odvjetnikom, Mladenom Bajićem. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti rasplet ove priče na način kada se utvrdi kako se ovaj balkanski intelektualac provukao kroz sigurnosni sustav EU i uspio zaposliti u EPO u Munchenu. Prema nekim neslužbenim njemačkim novinarskim izvorima Željko Topić ima zaštitu predsjednika EPO-a, Benoita Batistellia. Koji je motiv ili uzrok i povod tome, to se tek treba utvrditi unutar sigurnosnog sustava EPO-a.

Kako je vidljivo sa službenih internetskih stranica DZIV-a i EPO-a, Željko Topić je polaganim tempom unutar posljednjih godinu dana počeo već sustavno regrutirati svoje kadrove i stvarati svoju mrežu u redovima EPO-a na način da je tamo nedavno „osvanula" trenutna ravnateljica hrvatskog DZIV-a, Ljiljana Kuterovac, te je imenovana prije nekoliko mjeseci članicom nadzornog odbora EPO Akademije u Münchenu i to na mandat od tri godine. Mnogi stoga, promatraju ovu međunarodnu promociju sadašnje ravnateljice DZIV-a iz Zagreba kao protuuslugu osobi koja je dobila privatni zadatak od Željka Topića „čuvanje njegovih leđa" u sudskim postupcima u Hrvatskoj kao i njegovo informiranje na dnevnoj bazi.

EPO započeo istragu u Republici Srpskoj

Prema službenom CV-u Željka Topića svoju radnu karijeru isti je započeo kao komercijalist u Jugoslavenskim željeznicama sa sjedištem u Banja Luci (ex YU Republika BiH) početkom osamdesetih godina, dakle nakon završenog studija. Prije toga se pokušao zaposliti u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Jugoslavije u Beogradu, ali je tamo dobio odbijenicu.

Kako neslužbeno saznajem,o EPO je temeljem medijskih napisa ali i sustavnih prijava unutar svog sjedišta u Munchenu pokrenuo službenu istragu na području Republike Srpske i to na banjalučkom sveučilištu, tragajući za vjerodostojnošću njegove diplome, odnosno magisterija. Rezultati tog investigativnog tima EPO-a nisu nam poznati kao ni razlozi zašto je banjalučki magistar prilikom zapošljavanja u EPO-u prešutio da se vezano uz njega vodi više kaznenih postupaka u Hrvatskoj kao i dva postupka u Strasbourgu.

Prije dolaska u EPO, Željko Topić se je u nekoliko navrata pokušao kandidirati za zaposlenje i u World Intellectual Property Organization (WIPO) u Genevi, ali bezuspješno. I tamo je fabricirao osobne podatke u korist uljepšavanja CV-a, bazirane na neutemeljenim i neistinitim podacima.

Također, valja istaknuti i jedan podatak da je Željko Topić, navodno, na svom putu prema trenutnom zaposlenju u Munchenu išao preko nekih tajanstvenih krugova iz Budimpešte. Da li je u tom istom vlaku s dotičnim bio i osuđeni bivši predsjednik vlade RH, dr. Ivo Sanader s fasciklom „INA-MOL", nije nam poznato.

Na pragu ulaska Hrvatske u EU ostaje otvoreno pitanje postoji li korupcijska sprega između struktura hrvatskih državnih institucija, pojedinih udruga i odvjetničkog lobija? To su pitanje do sada izbjegavali vjerodostojno provjeravati Ministarstvo pravosuđa, MUP, DORH i USKOK, ustavom RH predviđena tijela za zaštitu pravnog poretka i pravne sigurnosti RH. Stoga i ne čudi da se naša zemlja nalazi na visokom trećem mjestu po zastupljenosti korupcije u svijetu prema posljednjim međunarodnim istraživanjima, a da kao jedan od glavnih hrvatskih izvoznih proizvoda upravo nudimo to neprihvatljivo kancerogeno i devijantno društveno ponašanje i to u obliku «intelektualne korupcije».

Tekst je u potpunosti prenesen s ovog LINKA i ne odražava nužno stavove redakcije. Redakcija ne odgovara za istinitost navoda u tekstu.

Piše: Željko Peratović
26.06.2013. 12:08:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Ivan Kabalin
  18.11.2013. 14:16
  SAOPĆENJE ZA JAVNOST

  Već godinama i javnost Hrvatske i sveopću javnost nastojim obavjestiti o neodgovornosti hrvatskih političara,
  Svi hrvatski političari čudno se ponašaju, i mirno (nezainteresirano) gledaju na aktivnost Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i njegovih čelnika.
  Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja (više od 20 godina), niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT (na kojem se može zaraditi).
  Šokiran sam tolikom neodgovornošću hrvatskih političara.
  Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  dipl.ing. Ivan Kabalin
 2. avatar
  Ivan Kabalin
  22.01.2014. 15:05
  DOGAĐANJE SA HRVATSKIM PATENTOM BR. P921162A

  U 1992. godini
  Podnio Zahtjev za izdavanje patenta „Poboljšanje držača britvice“ 2.11.1992., koji je zahtjev ocjenjen „urednim“ i objavljen je u službenom glasilu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a koji je patent dobio broj P921162A .
  Podnio preliminarnu ponudu Gillette-u za korištenje tog patenta.
  U 1993. godini
  Gillette počeo koristiti taj patent u svom proizvodu „Gillette Sensor Excel“ i počeo ilegalno (piratski) prodavati (ne regulirajući svoje obaveze prema izumitelju).
  P.S.: Taj PATENT Gillete koristi ilegalno u svim tipovima svojih brijaćih aparata (na primjer „Gillette Fuzion“), a Wilkinson od 1996. godine.
  U 1995. godini
  Gillette došao s tim proizvodom („Gillette Sensor Excel“) u Hrvatsku.
  U 1996. godini
  Protiv Gillette-a pokrenut postupak zbog piratske prodaje na Trgovačkom sudu u Zagrebu i postupak se vodi pod brojem R1-55/96.

  Pravna situacija u vezi patenta “Poboljšanje držača britvice” broj p921162a od 2.11.1992.
  Na trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem R1-55/96 vodi se postupak za zabranu piratske prodaje Gillette-a i Willkonsona.
  Zahtjev je odbijen isključivo – temeljem ništavnog (pravno nepostojećeg) pravnog akta.
  Normalan postupak – odbija se voditi, nego se vodi postupak u skladu:
  Slobodna Dalmacija Za sve su krivi rogati
  http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp
  Legal situation regarding patent "Poboljšanje držača britvice" number p921162a of 02/11/1992.
  At the Commercial Court in Zagreb under R1-55/96 is the procedure for banning pirated shops Gillette and Willkonsona.
  The request was rejected solely - on the basis of sordid (legally non-existent) legal act.
  The normal procedure - refuses to take, But the proceedings are conducted in accordance:
  Slobodna Dalmacia Za sve su krivi rogati
  http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp

  SAOPĆENJE ZA JAVNOST
  Već godinama i javnost Hrvatske i sveopću javnost nastojim obavjestiti o neodgovornosti hrvatskih političara.
  Svi hrvatski političari čudno se ponašaju, i mirno (nezainteresirano) gledaju na aktivnost Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH i njegovih čelnika.
  Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja (više od 20 godina), niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT (na kojem se može zaraditi).
  Šokiran sam tolikom neodgovornošću hrvatskih političara.
  Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .
  PRESS RELEASE
  For years, the Croatian public and try to inform the general public about the irresponsibility of Croatian politicians.
  All Croatian politicians behave strangely, and quiet (no indifference) look at the activities of the State Intellectual Property Office and its leaders.
  They do not care what the Institute, since its existence (over 20 years), or one of Croatian citizens, including research institutes has not issued a single validly PATENT (where you can earn).
  I'm shocked so much irresponsibility Croatian politicians.
  Plenty of material to talk about it, if anyone can find in any internet search engine (I recommend Google) types: p921162a and/or gillete ukrao hrvatski patent .

  Dipl.ing. Ivan Kabalin
 3. avatar
  Ivan Kabalin
  15.02.2014. 15:33
  MONOPOLI UVJET KONKURENTNOSTI

  Iako je notorna činjenica da je jedino pasjedovanje „monopola“ uvjet za konkurentnost i zapošljavanje, pojavljiju se obmanjivači koji nude „čaroliju“ pomoću koje „se može postići“ konkurentnost i zapošljavanje pa i samo-zapošljavanje. To podvaljivanje je poprimilo planetarne razmjere, s ciljem vječnog odgađanja uočavanja što se događa sa MONOPOLIMA, koji određuju razvoj.
  Nakon žestokih političkih preispitivanja utvrđeno je da su jedini legalni i pozitivni MONOPOLI industrijsko vlasništvo (PATENTI).
  Tim područjem apsolutno dominira – Vlada SAD-a a, druge Države drže u pokornosti (naročito one nerazvijene). Pri tom se ne libe koristiti kriminogenim potencijalom tih država.
  To proizlazi, između ostalog, i iz brojnih priloga na internetu koji se mogu naći ako se na bilo kojoj imternet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  MONOPOLI competitive conditions

  Although it is a notorious fact that the only property "monopoly" condition for competitiveness and employment, are emerging deceivers who offered "magic" by which "can be achieved by" competitiveness and employment and self-employment. This machination has assumed global proportions, with the goal of eternal delay observing what happens with monopolies that determine development.
  After a fierce political scrutiny it was found that only legal and positive MONOPOLI industrial property (patents).
  Absolutely dominates this area - the U.S. Government, the other States in bondage (especially those undeveloped). To do this, do not hesitate to use criminogenic potential of these countries.
  This implies, among other things, for a number of contributions on the Internet that can be found if you are in any imternet-search engine (I recommend Google) types: p921162a and/or gillete ukrao hrvatski patent .

 4. avatar
  Ivan Kabalin
  16.02.2014. 16:08
  OČITOVANJE NA PRILOG HTV-a „Što vas žulja ?“ OD 6.02.2014.

  U navedenom prilogu o problematici hrvatskog patenta br. p921162a, izmađu ostalog, utvrđeno je da je Trgovački sud u Zagrebu, isključivo na temelju „ništavnog pravnog akta“ dozvolio Gillett-u piratsku trgovinu u Hrvatskoj.
  Žalio sam se, ali je i Visoki trgovački sud i Vrhovni sud isključivo na temelju tog istog „ništavnog pravnog akta“ odbio tu žalbu. Sve je to vidljivo iz spisa br. R1-55/96 Trgovačkog suda u Zagrebu.
  To je NEDOPUSTIVO uvažavajući osnove pravnih znanosti a i zbog oštećivanja Hrvatske za više milijardi dolara.
  Uzdam se jedino u JAVNOST pa vas molim da taj detalj učinite javnosti još očitijim.

  Postoje i drugi detalji koji govore o “moralnosti” , “stručnosti” i ”poštenju” DZIV-a, ali to prepuštam aferama koje su u tijeku, a koje ukazuju na ogromne štete ne samo meni, nego i svim izumiteljima, izumiteljstvu, privrednoj konkurentnosti Hrvatske, pa i Državi kao cjelini.

  8.02.2014.

  Dipl.ing. Ivan Kabalin

  RESPONSE TO ANNEX HTV " What you pinch ? " FROM 06.02.2014 .

  In this article the problem of Croatian patent no. p921162a , Between other things , it was found that the Commercial Court in Zagreb , solely on the basis of " sordid legal act " allowed Gillett in pirate trade in Croatia .
  I complained , but the High Commercial Court and the Supreme Court solely on the basis of the same " sordid legal act " rejected this appeal . All this is evident from the case file no . R1-55/96 Commercial Court in Zagreb .
  This is unacceptable , taking into account the basics of law and the Croatian damage to billions of dollars .
  I trust only in public so please make public the details still visible.

  There are other details that speak of " morality " , " expertise " and " honesty " SIPO , but leave it up to the scandals that are in progress, and which indicate the tremendous damage not only to me but also to all inventors , inventiveness , economic competitiveness Croatian , and the State as a whole.

  08/02/2014 .

  BSc . John Kabalin
 5. avatar
  Ivan Kabalin
  25.02.2014. 09:47
  PRIJEDLOG ZA PODNOŠENJE PONUDE !

  Ovime Vam predlažem da podnesete obvezujuću ponudu za:
  1. Investitora (ulagača)
  2. Pravnog zastupnika
  OBRAZLOŽENJE:
  Moj izum koristi se ilegalno od početka 1993. i na njemu je ostvaren do sada prihod
  od preko sto milijardi USdolara. Iz daljeg teksta je opisan sukus događaja, pa
  ako je potrebno nešto pojasniti – stojim na raspolaganju.
  ----------------------------------
  PROPOSAL FOR SUBMISSION OF OFFERS!

  We hereby propose to submit a binding offer for:
  1. First Investors (investors)
  2. Second legal representative
  EXPLANATION:
  My invention is used from the start of the illegal 1993rd and it has been achieved so far income of over a hundred billion USdol. The text below describes the essence of the event, so if you need to
  clarify something - I am available.
  -------------------------------------------------------------------------------

  DOGAĐANJE SA HRVATSKIM PATENTOM BR. P921162A

  U 1992. godini
  Podnio Zahtjev za izdavanje patenta „Poboljšanje držača britvice“ 2.11.1992., koji je zahtjev ocjenjen
  „urednim“ i objavljen je u službenom glasilu Državnog zavoda za intelektualn vlasništvo RH, a koji je patent dobio broj P921162A .
  Podnio preliminarnu ponuduGillette-u za korištenje tog patenta.
  U 1993. godini
  Gillette počeo koristiti taj patent u svom proizvodu „Gillette Sensor Excel“ i počeo ilegalno (piratski)
  prodavati (ne regulirajući svoje obaveze prema izumitelju).
  P.S.: Taj PATENT Gillete koristi ilegalno u svim tipovima svojih brijaćih aparata (na primjer „Gillette Fuzion“), a Wilkinson od
  1996. godine.
  U 1995. godini
  Gillette došao s tim proizvodom („Gillette Sensor Excel“) u Hrvatsku.
  U 1996. godini
  Protiv Gillette-a pokrenut postupak zbog piratske prodaje na Trgovačkom sudu u Zagrebu i postupak se vodi pod brojem R1-55/96.

  Pravna situacija u vezi patenta “Poboljšanje držača britvice” broj p921162a od 2.11.1992.
  Na trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem R1-55/96 vodi se postupak za zabranu piratske prodaje Gillette-a i Willkonsona.
  Zahtjev je odbijen isključivo – temeljem ništavnog (pravno nepostojećeg) pravnog akta.
  Normalan postupak – odbija se voditi, nego se vodi postupak u skladu:
  Slobodna Dalmacija Za sve su krivi rogati
  http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp

  SAOPĆENJE ZA JAVNOST
  Već godinama i javnost Hrvatske i sveopću javnost nastojim obavjestiti o neodgovornosti hrvatskih političara.
  Svi hrvatski političari čudno se ponašaju, i mirno (nezainteresirano) gledaju na aktivnost Državnog Zavoda za intelektualno vlasništvo RH i njegovih čelnika.
  Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja (više od 20 godina), niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT (na kojem se može zaraditi).
  Šokiran sam tolikom neodgovornošću hrvatskih političara.
  Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .
  --------------------------------
  EVENT WITH CROATIAN Pat. P921162A
  In 1992. year
  Applied for a patent " Improving holders razor " 11.02.1992 . , Which is an application evaluated "normal " and was published in the official gazette of the State Intellectual Property Office , which has received patent number P921162A .
  Submitted a preliminary offer Gillette - in to use this patent .
  The 1993rd year
  Gillette began to use the patent in its product " Gillette Sensor Excel " and began illegally ( pirated ) to sell ( not regulating its obligations to the inventor ) .
  PS : This patent Gillette illegally used in all types of its shaving
  apparatus ( for example , " Gillette Fuzion " ) , and Wilkinson of
  the 1996th year .
  The 1995th year
  Gillette came with the product ( " Gillette Sensor Excel " ) in Croatia .
  The 1996th year
  Against Gillette 's proceedings because of pirated sales at the Commercial Court in Zagreb and the
  proceedings shall be conducted under the number R1-55/96 .

  The legal situation regarding patent " Improving razor holder " number p921162a of 02/11/1992 .
  At the Commercial Court in Zagreb under R1-55/96 leads the procedure to ban sales of pirated Gillette and Willkonsona .
  The request was rejected solely - on the basis of sordid ( legally non-existent ) legal act .
  The normal procedure - refuses to be taken , but the proceedings are conducted
  in accordance :
  Free Dalmatia for all the wrong horned
  http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp

  PRESS RELEASE
  For years, the Croatian public and try to inform the general public about the irresponsibility of Croatian politicians .
  All Croatian politicians behave strangely , and quiet ( without interest ) to watch the activity of the State Intellectual Property Office and its leaders .
  They do not care what the Institute , since its existence ( over 20 years ) , or one of Croatian citizens , including research institutes has not issued a single validly PATENT ( where you can earn ) .
  I'm shocked so much irresponsibility Croatian politicians .
  Plenty of material to talk about it , if anyone can find in any internet search engine ( I recommend Google ) types : p921162a and/or gillete ukrao hrvatski patent .
  -------------------------------------------------------------------------------
  OČITOVANJE NA PRILOG HTV-a „Što vas žulja ?“ OD 6.02.2014.

  U navedenom prilogu o problematici hrvatskog patenta br. p921162a, izmađu ostalog, utvrđeno je da je
  Trgovački sud u Zagrebu, isključivo na temelju „ništavnog pravnog akta“ dozvolio Gillett-u piratsku
  trgovinu u Hrvatskoj.
  Žalio sam se, ali je i Visoki trgovački sud i Vrhovni sud isključivo na temelju tog istog „ništavnog pravnog akta“ odbio tu žalbu. Sve je to vidljivo iz spisa br. R1-55/96 Trgovačkog suda u Zagrebu.
  To je NEDOPUSTIVO uvažavajući osnove pravnih znanosti a i zbog oštećivanja Hrvatske za više milijardi dolara.
  Uzdam se jedino u JAVNOST pa vas molim da taj detalj učinite javnosti još očitijim. Postoje i drugi detalji koji govore o “moralnosti” , “stručnosti” i ”poštenju” DZIV-a, ali to prepuštam aferama koje su u tijeku, a
  koje ukazuju na ogromne štete ne samo meni, nego i svim izumiteljima, izumiteljstvu, privrednoj konkurentnosti Hrvatske, pa i Državi kao cjelini.
  8.02.2014.
  Dipl.ing. Ivan Kabalin
  ------------------------------
  RESPONSE TO ANNEX HTV " What you pinch ? " FROM 06.02.2014 .

  Inthis article the problem of Croatian patent no. p921162a , Between other things , it was found that the Commercial Court in Zagreb , solely on the basis of " sordid legal act " allowed Gillett in pirate trade in Croatia
  .I complained , but the High Commercial Court and the Supreme Court solely on the basis of the same " sordid legal act " rejected this appeal . All this is evident from the case file no . R1-55/96 Commercial Court in Zagreb. This is unacceptable , taking into account the basics of law and the Croatian damage to billions of dollars .
  I trust only in public so please make public the details still visible.
  There are other details that speak of " morality " , " expertise " and " honesty " SIPO , but leave it up to the scandals that are in progress, and which indicate the tremendous damage not only to me but
  also to all inventors , inventiveness , economic competitiveness Croatian , and the State as a whole.
  08/02/2014 .
  dipl.ing. Ivan Kabalin
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh