« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
20 tisuća ljudi

Sjećanje na Vukovar

Povorka je ovoga puta istom cestom išla prema Vukovaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Vukovar

,

obljetnica pada Vukovara

,

polaganje vijenaca

Počast ubijenim i poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u agresiji pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, odala su državna i druga izaslanstva, koja su u Vukovaru nazočna obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 17. obljetnici stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju, na kojem je do sada pokopano više od 800 ubijenih ili poginulih hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te civila stradalih u agresiji na Vukovar 1991. godine, vijenac je položio i svijeću zapalio Predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Počast ubijenim i poginulim hrvatskim braniteljima i civilima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala su i izaslanstva Hrvatskog sabora koje je predvodio predsjednik Luka Bebić i Vlade na čelu s premijerom Ivom Sanaderom.

Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva 204. vukovarske brigade, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i grada Dubrovnika. Misu zadušnicu na groblju je potom predvodio nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, msgr. Marin Srakić.

Do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, sudionici obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine koji se ove godine obilježava pod geslom "Vukovar je Lijepa naša, Vukovar je moja Hrvatska", došli su u Koloni sjećanja u kojoj su u hodnji prošli gradskim ulicama od vukovarske Opće bolnice 5,5 km.

Prema podacima policije, u Koloni sjećanja nalazilo se između 15 i 20 tisuća sudionika. Kao i prošlih godina, i ove je obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine izostala nazočnost političkih predstavnika srpske nacionalne manjine. (hina/metro-portal)

18.11.2008. 15:03:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh