« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
TRIBUTE

Sjećanje na Milana Mladenovića u Tvornici 23. rujna

Milan Mladenović dobio je i ulicu u Zagrebu, unatoč protivljenju HDZ-a, a ove jeseni dolazi i sjajan tribute ovom neponovljivom glazbeniku

Ono kad stvarno voliš EKV ...
Ono kad stvarno voliš EKV ... (Aleksandar Zec)
Više o

EKV

,

Milan Mladenović

,

tribute

,

Deca iz vode

"Sjećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu" naziv je programa koji će se 23. rujna održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma "Dečak iz vode" te nastup najboljeg i najvjernijeg EKV tribute benda Deca iz vode.

Deca iz vode projekt je nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih karakteristika ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovjetan njihovoj nekadašnjoj postavi. U ulozi Milana kao vokal i gitara je Zoran Mladenović, a, kao nekad Margita, klavijature svira već afirmirana mlada umjetnica Luna Škopelja. Na basu je Marko Eror, a za bubnjevima Nikola Rajović.

Svi članovi benda su iskusni muzičari aktivni u raznim drugim grupama, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Deca iz vode - "Ti si sav moj bol"

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a, s debija dok su se još zvali Katarina II te dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Sa strane glazbene i stručne javnosti Deca iz vode proglašen za najbolji EKV tribute sastav uz napomenu da je cijeli nastup i zvuk najpribližniji originalu. Grupa unazad godinu dana bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom regije, uključujući i prvi zagrebački nastup kad su rasprodali Vintage Industrial Bar.

Deca iz vode - "7 dana"

Grupa djeluje u sklopu istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umjetnika raznih profesija čija djela su inspirirana EKV-om stoga će i sam program u Tvornici kulture trajati više od tri sata. U prvom djelu će se moći pogledati EKV fotografije i videospotovi napravljni od strane nekolicine web I video dizajnera, nakon čega će slijediti prikazivanje kratkog filma "Dečak iz vode", autora Marka Novičića u kojem se pojavljuju Cane, Koja i ostali priznati glazbenici i umjetnici. Moderator cijelog događaja bit će osnivač udruženja Deca iz vode Aleksandar Šarčević.

"Sjećenje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu" prvi je cjelovečernji događaj ovakve vrste. Ideja je da sljedećih godina prođe sve veće gradove naše regije. Zagreb je odabran kao prva stanica jer je upravo u našem gradu 21. rujna 1958. rođen Milan Mladenović.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, a na dan događaja 55 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • https://www.entrio.hr/event/gang-of-four-3333

  • Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

  • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb

  • Atlas, Teslina 7, Zagreb

  • Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb

  • Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb

  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

  • Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb

  • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb

  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

01.09.2016. 12:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh