« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KAO U BEČU

Sjajan Filharmonijski bal u Lisinskom

Filharmonijskim balom Zagrebačka filharmonija na spektakularan način zaključila je uspješan prvi dio koncertne sezone

Sjajan Filharmonijski bal
Sjajan Filharmonijski bal (ZF)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Bruno Vlahek

,

Zagrebačka filharmonija

,

Filharmonijski bal

,

Vitomir Marof

,

Uroš Lajovic

,

Ana Karuza

Lakim korakom Suppéove Lake konjice Zagrebački filharmoničari pod vodstvom maestra Uroša Lajovica poveli su u srijedu 29.12. prepunu dvoranu Lisinski u čarobnu noć valcera i operete, večer za pamćenje - Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije!

Od Anine polke do Radetzky-marša, i od Glasnika ljubavi od Proljetnih glasa, vrhunski glazbenici Zagrebačke filharmonije izvodili su jednu ljepšu od druge, prekrasne melodije iz majstorskih kajdanki bečkih skladatelja Roberta Stolza, Emmericha Kálmána, Franza Lehára i kralja valcera Johanna Straussa mlađeg.

U sjajnim izvedbama pridružili su im se vokalni solisti: sopranistica Ana Karuza i bariton Vitomir Marof, a da zvjezdana noć glazbe i plesa prođe još blistavije zaslužne su bile članice proslavljenog Djevojačkog zbora Zvjezdice koje je uvježbao njihov umjetnički voditelj Zdravko Šljivac.

U sklopu koncertne večeri dodijeljena je i Nagrada za "Mladog glazbenika godine", a ovu prestižnu titulu nakon Monike Leskovar, Tomislava Mužeka i drugih sjajnih mladih glazbenika, ponio je 24-godišnji zagrebački pijanist i skladatelj Bruno Vlahek.

Uz čašu mirisnog šampanjca i obilje dobih želja, Zagrebački filharmoničari poželjeli su svima sretnu Novu 2011. godinu, a zabava je potrajala još dugo u noć uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije i vokalne soliste Maju Vasilj, Ricarda Luquea i Nikolu Jarkog pod vodstvom Josipa Cvitanovića.

Filharmonijskim balom Zagrebačka filharmonija na spektakularan način zaključila je uspješan prvi dio koncertne sezone. Nove glazbene susrete Filharmoničari zakazuju već sredinom siječnja, a do kraja sezone najavljuju još obilje dobre glazbe - od Randyja Breckera do Valerija Gergijeva i od Ollija Mustonena do Ennia Morriconea.

Dotad, sretna Vam Nova 2011. godina - i vidimo se uz "bezbroj glazbenih doživljaja" na koncertima Zagrebačke filharmonije!

Miljenko Puljić i Bruno Vlahek

30.12.2010. 07:23:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh