Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2010. 07:23:56
KAO U BEČU

Sjajan Filharmonijski bal u Lisinskom

Filharmonijskim balom Zagrebačka filharmonija na spektakularan način zaključila je uspješan prvi dio koncertne sezone

Sjajan Filharmonijski bal
Sjajan Filharmonijski bal (ZF)

Lakim korakom Suppéove Lake konjice Zagrebački filharmoničari pod vodstvom maestra Uroša Lajovica poveli su u srijedu 29.12. prepunu dvoranu Lisinski u čarobnu noć valcera i operete, večer za pamćenje - Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije!

Od Anine polke do Radetzky-marša, i od Glasnika ljubavi od Proljetnih glasa, vrhunski glazbenici Zagrebačke filharmonije izvodili su jednu ljepšu od druge, prekrasne melodije iz majstorskih kajdanki bečkih skladatelja Roberta Stolza, Emmericha Kálmána, Franza Lehára i kralja valcera Johanna Straussa mlađeg.

U sjajnim izvedbama pridružili su im se vokalni solisti: sopranistica Ana Karuza i bariton Vitomir Marof, a da zvjezdana noć glazbe i plesa prođe još blistavije zaslužne su bile članice proslavljenog Djevojačkog zbora Zvjezdice koje je uvježbao njihov umjetnički voditelj Zdravko Šljivac.

U sklopu koncertne večeri dodijeljena je i Nagrada za "Mladog glazbenika godine", a ovu prestižnu titulu nakon Monike Leskovar, Tomislava Mužeka i drugih sjajnih mladih glazbenika, ponio je 24-godišnji zagrebački pijanist i skladatelj Bruno Vlahek.

Uz čašu mirisnog šampanjca i obilje dobih želja, Zagrebački filharmoničari poželjeli su svima sretnu Novu 2011. godinu, a zabava je potrajala još dugo u noć uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije i vokalne soliste Maju Vasilj, Ricarda Luquea i Nikolu Jarkog pod vodstvom Josipa Cvitanovića.

Filharmonijskim balom Zagrebačka filharmonija na spektakularan način zaključila je uspješan prvi dio koncertne sezone. Nove glazbene susrete Filharmoničari zakazuju već sredinom siječnja, a do kraja sezone najavljuju još obilje dobre glazbe - od Randyja Breckera do Valerija Gergijeva i od Ollija Mustonena do Ennia Morriconea.

Dotad, sretna Vam Nova 2011. godina - i vidimo se uz "bezbroj glazbenih doživljaja" na koncertima Zagrebačke filharmonije!

Miljenko Puljić i Bruno Vlahek

30.12.2010. 07:23:56
http://metro-portal.hr/sjajan-filharmonijski-bal-u-lisinskom/53401/