« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MATIJAŠEVIĆ:

Situacija HEP-TLM je politički obračun, ne borba s kriminalom

Za zlouporabe u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) u najnovijoj istrazi policije i USKOK-a osumnjičeno je ukupno pet osoba i protiv njih su podnesene kaznene prijave

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Ozren Matijašević

,

Hrvatska udruga sindikata

,

Ivan Mravak

,

Otvorena proba

,

koelga

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević danas je na konferenciji za novinare u Šibeniku ocijenio da je u slučaju uhićenja bivšeg predsjednika uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivana Mravka i bivšeg predsjednika uprave TLM-a Ivana Koštana riječ o političkom obračunu, a ne o borbi protiv kriminala.

Utvrdio je da je Vlada sigurno znala za sporni ugovor između HEP- a i TLM- a.

Kao direktni predstavnik sindikata u Nadzornom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), sudjelovao sam u donošenju odluke o prihvaćanju konzorcija kao kupca TLM- a. S obzirom na to da je riječ o vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna, konačna odluka, na osnovi preporuke Nadzornog odbora, bila je na Vladi Republike Hrvatske, izjavio je Matijašević koji je zaključio kako je "evidentno da cijela priča ima političke konotacije". Pored mene su, dodao je predsjednik HUS-a, u Nadzornom odboru HFP-a sjedila četiri ministra hrvatske vlade.

Izjavio je kako ima pouzdane informacije da će, ako Vlada ne postigne dogovor o provođenju kupoprodajnog ugovora TLM- a s konzorcijem, konzorcij istupiti iz ugovora. Time će se i u Šibeniku ponoviti slučaj Splitske željezare, smatra Matijašević. Konzorcij - u kojemu su hrvatske tvrtke Konstruktor inženjering, Zagrebmontaža, Dalekovod, Aluflexpack te tvrtka Feal iz Širokog Brijega - većinski je vlasnik TLM-a.

Za zlouporabe u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) u najnovijoj istrazi policije i USKOK-a osumnjičeno je ukupno pet osoba i protiv njih su podnesene kaznene prijave.

Osumnjičeni su bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec te bivši čelnici HEP-a Ivan Mravak i šibenskog TLM-a Ivan Koštan, a za poticanje na zlouporabe prijavljen je i 54-godišnjak i 52-godišnjak. Policija Polančeca sumnjiči da se zajedno s Mravkom i Koštanom dogovorio da će TLM za proizvodnju u četverogodišnjem razdoblju od HEP-a dobivati struju po nerealno niskim cijenama štetnima za HEP. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 17:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh