« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
PREDSTAVLJANJE

ŠIROKE ULICE stižu na hrvatsku rock scenu

Samo par mjeseci trebalo je ovom neobičnom spoju mladih glazbenika da uvježbaju 10-ak autorskih pjesama s kojima su nastupili u par zagrebačkih klubova

Predstavljamo Široke ulice
Predstavljamo Široke ulice (Menart)
Više o

Široke ulice

,

Sve je u redu

Početkom ljeta 2012. godine, nakon što je shvatio da se njegovi tekstovi počinju gomilati, mladi gitarist i tekstopisacBorna Ocvirk pomislio je kako je krajnje vrijeme da ti tekstovi dobiju svoj zvuk i glas. Uz prijatelja Filipa Komadinu koji je pristao njegove tekstove opjevati, došao je na ideju osnivanja benda. Nije im dugo trebalo da pronađu ostatak današnje postave, pa su im se tako do početka jeseni pridružili bubnjar Marko Balenović i basist  Ivan Cottiero.

Svoju prvu zajedničku probu imali su 23. rujna iste godine, datum koji ćemo pamtiti kao rođenje novog hrvatskog rock benda - Širokih ulica.

Samo par mjeseci trebalo je ovom neobičnom spoju mladih glazbenika da uvježbaju 10-ak autorskih pjesama s kojima su nastupili u par zagrebačkih klubova. Tako su u samom startu već osvojili na stotine znatiželjnika i poklonika dobre rock glazbe u Sax!-u, Retru, Praćki, Hard Place-u, Ribnjaku i drugim zagrebačkim klubovima.

Danas ova četiri mlada talenta donose svoj prvi službeni singl, pod simboličnim nazivom za početak glazbene karijere,„Sve je u redu". Za svoj prvi singl, uz pomoć mladog redatelja Dejana Vranjanina, osmislili su i video spot u kojem možete upoznati ova mlada rock lica:

'Ovo je pjesma o generaciji klinaca iz 90-ih koji su pod okriljem zanosa vatrenih pohrlili u nogometne klubove. Nažalost, danas rijetko koji od njih igra igru s 'velikim momcima'. Napisanu od onog kojeg je vjetar života udaljio od "vatrenog sna". Nadam se da će mnogi uz nju sanjati sunčana jutra.' - poetično i optimistično opisuje prvi singl frontmen Širokih ulica, Filip Komadina. Na što se autor teksta, gitarist i osnivač benda, Borna Ocvirk, nadovezuje: 'Pjesma „Sve je u redu" nastala je u jednom danu. Počeo sam ju pisati na satu metafizike dok sam slušao diskusiju o 'odrastanju'. Ne postoji neka velika poezija unutar te pjesme, pisana je u humorističnom duhu. Bendu se učinila kao dobar debitantski materijal za upoznavanje s širim auditorijem, i mislimo da smo donijeli dobru odluku.'

Velika ljubav prema različitim glazbenim žanrovima, od žestokog metala do elektronske glazbe, te drugačije društvene i edukativne sredine u kojima su odrasli, faktori su koji su zasigurno utjecali na zanimljiv i netipičan sastav Širokih ulica.

Što vas sve očekuje od novog hrvatskog rock sastava i gdje ćete imati priliku u živo upoznati njihov zanimljiv i originalan zvuk, pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Stay tuned!

30.04.2014. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh