« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KRVAVI PROSVJEDI

Sirijska vojska ubila 12 prosvjednika protiv predsjednika Asada

Petero civila, među kojima osmogodišnja djevojčica, poginulo je u pucnjavi sigurnosnih snaga u Homsu, u središtu zemlje

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Sirija prosvjed

Nasilno gušenje prosvjeda protiv režima Bašara al-Asada od strane vojske rezultiralo je smrću čak 12 osoba, među kojima je i jedna djevojčica, javlja Hina.

Petero civila, među kojima osmogodišnja djevojčica, poginulo je u pucnjavi sigurnosnih snaga u Homsu, u središtu zemlje, koji je okružila sirijska vojska što ondje pretresa kuće u potrazi za prodemokratskim aktivistima, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Usto, "sigurnosne snage su uhitile troje ranjenika u privatnoj bolnici u četvrti al-Vaer" u Homsu.

U pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu zemlje, "jedan je civil ubijen u pretresu koji su vršile sigurnosne snage u mjestu Kafrumi".

U istoj pokrajini "ubijena su najmanje četvorica vojnika u četvrtak rano ujutro, u napadu naoružanih osoba, vjerojatno dezertera, na vojnu ophodnju u Hasu, pokraj Maret al-Nomana", ističe ta nevladina organizacija.

Glavno povjerenstvo za sirijsku revoluciju (CGRS), jedna od skupina koje organiziraju prosvjede, proglasilo je u četvrtak "24-satni opći štrajk u Siriji radi pružanja potpore Homsu", gdje su redarstvene snage zadnjih dana ubile desetke civila.

Više od 3.500 ljudi ubijeno je u Siriji od početka prosvjeda protiv Asadova režima koji su počeli u ožujku, po podacima Ujedinjenih naroda.

10.11.2011. 16:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh