« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PROTIVLJENJE VOJNOM UDARU

Sirijska oporba ne želi stranu intervenciju

Sirijska oporba izjavila je da se slaže sa ruskim protivljenjem bilo kakvoj stranoj vojnoj intervenciji

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

UN

,

Sirija

,

oružani sukob

Predstavnici sirijske oporbe, koji borave u posjetu Moskvi, poručili su u utorak kako dijele rusko protivljenje stranoj intervenciji u Siriji, a upotrebu sile sirijske oporbe opravdali su obrambenim djelovanjem, javlja Hina.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je "vanjske snage" da žele potkopati napore posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana za okončanje krvoprolića u toj zemlji.

Iako plan UN-a poziva na politički dijalog među Sirijcima sirijski oporbeni čelnik Abdulaziz Al Khaier je kazao da se s Asadom može pregovarati jedino ako nije odgovoran za krvoproliće.

"Neprihvatljivo je sjesti za stol s predstavnicima sirijskih vlasti čije su ruke natopljene krvlju naroda" kazao je Khaier.

"Ukoliko Asad želi pokazati da nije odgovoran za ono što se dogodilo i da su njegove ruke čiste neka da takve izjave i izađe pred odgovarajuća tijela. No dok se to ne dogodi on je i dalje odgovoran za svo krvoproliće", kazao je Khaier.

"Mislimo da je nasilje kojemu se okrenula oporba, da tako kažemo nasilje naroda, reakcija na nasilje vlasti i njezinih oružanih snaga i da će prestati čim pritisak režima stane", kazao je Haitham Manaa iz centirstičkog sirijskog oporbenog Nacionalnog tijela za koordinaciju, koje je u posjetu Rusiji, na konferenciji za novinare u Moskvi.

17.04.2012. 18:58:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh