Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2012. 18:58:09
PROTIVLJENJE VOJNOM UDARU

Sirijska oporba ne želi stranu intervenciju

Sirijska oporba izjavila je da se slaže sa ruskim protivljenjem bilo kakvoj stranoj vojnoj intervenciji

Fotografija vijesti

Predstavnici sirijske oporbe, koji borave u posjetu Moskvi, poručili su u utorak kako dijele rusko protivljenje stranoj intervenciji u Siriji, a upotrebu sile sirijske oporbe opravdali su obrambenim djelovanjem, javlja Hina.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je "vanjske snage" da žele potkopati napore posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana za okončanje krvoprolića u toj zemlji.

Iako plan UN-a poziva na politički dijalog među Sirijcima sirijski oporbeni čelnik Abdulaziz Al Khaier je kazao da se s Asadom može pregovarati jedino ako nije odgovoran za krvoproliće.

"Neprihvatljivo je sjesti za stol s predstavnicima sirijskih vlasti čije su ruke natopljene krvlju naroda" kazao je Khaier.

"Ukoliko Asad želi pokazati da nije odgovoran za ono što se dogodilo i da su njegove ruke čiste neka da takve izjave i izađe pred odgovarajuća tijela. No dok se to ne dogodi on je i dalje odgovoran za svo krvoproliće", kazao je Khaier.

"Mislimo da je nasilje kojemu se okrenula oporba, da tako kažemo nasilje naroda, reakcija na nasilje vlasti i njezinih oružanih snaga i da će prestati čim pritisak režima stane", kazao je Haitham Manaa iz centirstičkog sirijskog oporbenog Nacionalnog tijela za koordinaciju, koje je u posjetu Rusiji, na konferenciji za novinare u Moskvi.

17.04.2012. 18:58:09
http://metro-portal.hr/sirijska-oporba-ne-zeli-stranu-intervenciju/70148/