« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PLAN ZA MIR?

Sirija povlači sve snage iz gradova do 10. travnja?

Ako će Annan, izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, potvrditi da je povlačenje izvršeno do 10. travnja, onda će sirijska vlada i oporba imati 48 sati da prekinu sukobe

Fotografija vijesti
Više o

Bašar al-Asad

,

Kofi Annan

,

rat u Siriji

Sirija će do 10. travnja povući sve svoje vojne snage iz gradova, stoji u odgovoru sirijske vlade međunarodnom posredniku Kofiju Annanu, prenosi Hina.

Ako će Annan, izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, potvrditi da je povlačenje izvršeno do 10. travnja, onda će sirijska vlada i oporba imati 48 sati da prekinu sukobe, rekao je glasnogovornik vlade Fawzi.

"Sirijci su nam rekli da su donijeli plan za povlačenje njihovih vojnih postrojbi iz naseljenih i okolnih područja. Provedba tog plana počela je jučer (u nedjelju) i bit će dovršena do 10. travnja", rekao je Fawzi agenciji Reuters u Ženevi nakon što je Annan izvijestio UN-ovo Vijeće sigurnosti.

"Ako ćemo moći potvrditi da se to dogodilo 10. travnja, onda će početi odbrojavanje za prekid neprijateljstava i sa strane oporbe. Očekivat ćemo od obje strane da prekinu sukobe u roku od 48 sati", rekao je Fawzi.

02.04.2012. 22:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh