« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ASADOV ODGOVOR

Sirija izbacila 17 stranih diplomata

Među diplomatima proglašenim nepoželjnima u Siriji su i diplomati iz Turske, SAD, Velike Britanije i Francuske

Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

oružani sukob

,

protjerivanje diplomata

Sirija je odgovarajući na masovno protjerivanje svojih diplomata iz zapadnih prijestolnica prošli tjedan nepoželjnim u zemlji proglasila 17-ero diplomata, većinom američkih ili europskih, javlja Hina.

Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova je, međutim, reklo da je vlada još uvijek otvorena za ponovnu uspostavu odnosa s diplomatima, koje su gotovo sve njihove vlade već povukle.

"Sirijska Arapska Republika još uvijek vjeruje u važnost dijaloga na temelju načela jednakosti i uzajamnog poštovanja", kaže se u izjavi ministarstva. "Mi se nadamo da će zemlje koje su pokrenule te korake usvojiti ta načela što bi omogućilo da se odnosi ponovno vrate u normalno stanje".

Među diplomatima proglašenim nepoželjnima u Siriji su i diplomati iz Turske, bivše saveznice Damaska, koja je postala otvoreni kritičar obračuna predsjednika Bašara al-Asada s oporbom i pružila utočište dezerterima iz sirijske vojske.

Zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Faisal Makdad je za sirijsku televiziju izjavio da je svrha vladine odluke ohrabriti te zemlje da "isprave" svoja stajališta.

05.06.2012. 16:20:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh