« Iza ogledala
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
ZATAŠKAVANJA VIŠE NEMA

Sirhan Sirhan nije sam ubio Bobbyja Kennedyja

Robert Kennedy, brat pet godina ranije ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja, u trenutku atentata natjecao se za demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore

Bobby Kennedy bio je žrtva organiziranog ubojstva?
Bobby Kennedy bio je žrtva organiziranog ubojstva? (Arhiva)
Više o

atentat

,

John F. Kennedy

,

Robert Kennedy

,

Sirhan Sirhan

Ključna svjedokinja ubojstva tadašnjeg američkog senatora Roberta Kennedyja 1968. godine povukla je svoju službenu izjavu o tom slučaju i sada tvrdi da osuđeni atentator Sirhan Sirhan nije djelovao sam.

Nina Rhodes-Hughes (78) rekla je CNN-u da je FBI "izvrnuo" njezinu izvornu izjavu vlastima. "Bio je još jedan napadač s moje desne strane. Istina se mora reći. Nema više zataškavanja", rekla Rhodes, koja se nalazila pola metra od Kennedyja kada je ubijen.

Robert Kennedy, brat pet godina ranije ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja, u trenutku atentata natjecao se za demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore 1968. godine. Ubijen je nakon skupa u hotelu "Ambassadoru" u Los Angelesu.

U originalnoj izjavi Nine Rhodes-Hughes FBI-ju navodi se da je ona čula osam pucnjeva i nigdje se ne spominje drugi napadač. "Nikada nisam rekla osam pucnjeva. Bilo ih je više, najmanje 12, možda 14, dobro to znam", kazala je Rhodes CNN-u.

Kalifornijska glavna tužiteljica Kamala Harris izjavila je da je, čak i da je bilo drugog napadača na licu mjesta, Sirhan, tada mladi palestinski aktivist koji je pucao u Kennedyja zbog podržavanja Izraela, i dalje kriv za ubojstvo.

Sirhan danas ima 68 godina i služi doživotnu kaznu zatvora. Prije pet mjeseci njegovi odvjetnici najavili su da će podnijeti podnesak kojim traže novo suđenje. Tvrde da je na Kennedyja pucano iz dva pištolja i da Sirhanov nije bio taj koji ga je usmrtio. Rhodes nije bila pozvana kao svjedokinja na njegovo suđenje, iako je ispitana odmah nakon atentata.

01.05.2012. 16:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh