« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
BANDIĆ OD SRCA:

Širenje lažnih informacija zaslužuje pravne sankcije

Glasnogovornik USKOK-a u suradnji s medijima pokrenuo je insinuacije o istragama deset sati prije početka predizborne šutnje, kaže Bandić

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

Krašograd

U povodu medijskih napisa o navodnoj USKOK-ovoj istrazi protiv Milana Bandića, koje je ta institucija odbacila, neovisni predsjednički kandidat Milan Bandić večeras je izjavio kako se danas, pošto je DIP, kako navodi, protuzakonito uveo cenzuru kad su u pitanju njegovi spotovi, dogodio još veći skandal koji je u pitanje doveo samu regularnost izbora.

"Glasnogovornik USKOK-a u suradnji s nekim medijima deset sati prije početka predizborne šutnje pokrenuo je insinuacije o navodnim istragama, što su tek večeras demantirale nadležne institucije", navodi Bandić. Istaknuo je da se takvim poigravanjem s ugledom institucija i njime kao kandidatom krše demokratska i pravna načela.

"Takvo ponašanje i zloporaba položaja nedopustiva je u državi koja želi biti članica Europske unije", napominje se u priopćenju Bandićeva izbornog stožera i dodaje kako širenje lažnih informacija zadnji dan predizborne kampanje i svjesno utjecanje na tijek izbora zaslužuje svaku osudu i pravne sankcije.

Bandić kaže kako ne želi poduzimati pravne radnje koje bi utjecale na izborni tijek, jer takva događanja njega i njegove birače još više potiču da zajedno pobijede i odlučno se suprotstave zloporabi institucija.

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i USKOK demantirali su večeras navode ineternetskog portala kako su u tijeku istrage protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te da se protiv njega priprema optužni prijedlog za slučaj "Krašograd". (hina/metro-portal)

08.01.2010. 21:41:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh