« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BIH

SIPA obavila pretres zbog sumnji na pripremanje terorističkog napada

Iz Tužiteljstva BiH su naveli da su pripadnici državne policije tijekom akcije izvršili pretres više objekata koje koriste osobe za koje postoje saznanja da su bliske vehabijskom i selefijskom pokretu

Pripadnik SIPA-e
Pripadnik SIPA-e (YouTube)
Više o

terorizam

,

BiH

,

vehabije

,

SIPA

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA-e) zaplijenili su u četvrtak više dokaza u pretresu objekata na području općine Kalesija u istočnoj Bosni koje koriste osobe bliske radikalnim islamskim vjerskim skupinama zbog sumnje da pripremaju terorističke aktivnosti, objavili su iz Tužiteljstva BiH, prenosi Hina.

"Aktivnosti su provedene radi otkrivanja i sprječavanja aktivnosti koje mogu imati veze s terorizmom, odnosno pripremom terorističkih aktivnosti", navodi se u priopćenju. Iz Tužiteljstva BiH su naveli da su pripadnici državne policije tijekom akcije izvršili pretres više objekata koje koriste osobe za koje postoje saznanja da su bliske vehabijskom i selefijskom pokretu te da se "dovode u svezu s osobama koje su pripremale izvršenje terorističkih aktivnosti".

Tužiteljstvo precizira da su tijekom pretrage zaplijenjeni dokazni materijali koji su oduzeti radi vještačenja. Također se navodi da zbog zaštite istrage u predmetu koji vodi, Tužiteljstvo BiH nije moglo otkriti više pojedinosti te se dodaje da će i dalje poduzimati aktivnosti otkrivanja i sprječavanja terorističkih prijetnji.

10.02.2011. 21:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh