Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2014. 12:02:07
KMEČANJE

Sindikati traže prijevremene izbore

Sindikati su opet 1. svibnja iskoristili za kolektivno kmečanje i šetnju prema besplatnom grahu s kobasama umjesto da, kao cijeli svijet, Vladi slože pakao na ulicama

Milanoviću se sigurno tresu gaće od crvenog kartona
Milanoviću se sigurno tresu gaće od crvenog kartona (Arhiva)

Tradicionalno kmečanje sindikata i ove je godine način obilježavanja Međunarodnog praznika rada 1. svibnja. U "odlučnoj" akciji sindikalci su se skupili, pokazali Vladi crvene kartone, lijepo se uslikali za milenijsku fotku i odmarširali na grah i potoke pive.

Za to vrijeme u svijetu njihovi kolege pokazuju kako se zapravo obilježava Praznik rada - masovnim prosvjedima protiv nesposobnih Vlada i pljačkaških metoda kojima muzu radnike, a u Turskoj je nastao pravi kaos u kojem policija puca na prosvjednike.

No, za naše sindikalce na lijepim sindikalnim plaćicama koje svaki mjesec uredno sjedaju, nakon što se lovica mazne s računa članova sindikata, to je očito deplasiran način obilježavanja praznika.

Vjerujemo da će uz grah i pivicu razraditi taktiku kako da ponove uspjeh Borisa Kunsta, velikog sindikalnog bukača kojem je HDZ dao mjesto u Saboru, plaćicu i zagarantiranu veliku penziju kako bi ga ušutkao.

Jedina alternativa koja se čini mogućom je da prvo članovi sindikata svoje glavešine pošalju tamo gdje im je i mjesto - na proizvodne trake, a da na čela svojih organizacija dovedu ljude koji imaju, jel', muda ...

Ovako to izgleda u Istanbulu, a idilične slikice sindikalne šetnjice po zagrebačkom suncu ne želimo objavljivati:

01.05.2014. 12:02:07
http://metro-portal.hr/sindikati-traze-prijevremene-izbore/84711/