« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KREŠIMIR SEVER:

Sindikati odbijaju pregovore dok ne završi prikupljanje potpisa

Iako je premijerka Kosor danas još jednom pozvala sindikate na dogovor o izmjenama ZOR-a, sindikati ne popuštaju

Krešimir Sever sindikati ZOR
Krešimir Sever sindikati ZOR (Damir Krajač/Cropix)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Krešimir Sever

,

Zakon o radu

,

kup kraljeva

,

loptica tenis

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je danas kako se sindikati neće odazvati još jednom pozivu premijerke Jadranke Kosor na pregovore, i to dok ne završi prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu. 

Kosor je na sjednici Vlade ponovno pozvala sindikalce na razgovor o amandmanima na prijedlog izmjena ZOR-a "koji predviđaju promjene na tragu prijedloga sindikata". Vladini amandmani slijede sve inicijative koje su sindikati predlagali "ali vodeći računa o trenutku u kojem živimo", rekla je premijerka.

>> Sindikati ponovno nisu došli na sastanak o izmjenama ZOR-a

Predsjednici sindikalnih središnjica moraju biti dosljedni i odgovorni prema svojem članstvu i ne mogu prihvatiti premijerkin poziv dok traje akcija prikupljanja potpisa, a nadamo se da ni Vlada neće u tom razdoblju uputiti zakonski prijedlog niti amandmane na dnevni red Hrvatskog sabora, naglasio je Sever.

Sindikati su dosad prikupili 79 posto od potrebnih 450.000 potpisa na zahtjev za raspisivanjem referenduma protiv predloženih izmjena ZOR-a koje bi, po ocjeni sindikalaca, "sasjekle" sustav kolektivnih ugovora.

>> SSSH oštro reagira na ZOR

Koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević danas je poručio da sindikalci neće odustati dok ne uspiju prikupiti dovoljno potpisa i time iskoriste povijesnu priliku da se izbore za referendum unatoč prerigidnim zakonskim odredbama. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh