« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ODRICANJA

Sindikati javnih službi traže kompenzaciju za božićnicu, regres i dar za djecu

VIDEO - Sindikati javnih službi traže da solidarni budu i zaposleni u javnim poduzećima i privatnom sektoru

predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić
predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić (Infopunkt.tv)
Više o

državne službe

,

javne službe

,

božićnica

,

regres

,

dar za djecu

,

sindikati javne službe

Čelnici sindikata javnih službi zatražili su na današnjem sastanku s predstavnicima Vlade kompenzaciju za regres, božićnicu i dar za djecu, za koje Vlada najavljuje da im ove godine neće biti isplaćeni.

Iznos koji će ove godine biti uskraćen kako bi država uštedjela 640 milijuna kuna, zaposlenima u javnim službama može biti kompenziran na razne načine kada Hrvatska izađe iz krize, izjavio je nakon sastanka predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić.

Nama u prosvjeti, gdje prosječna plaća iznosi 5.300 kuna, to je odricanje više od 200 kuna mjesečno u idućih godina dana, naglasio je Laktašić. Sindikati su iznijeli svoje prijedloge o načinu i iznosu kompenzacije, no, zbog dogovora s Vladom, Laktašić o tome nije želio govoriti.

Sindikati javnih službi također traže da solidarni budu i zaposleni u javnim poduzećima i privatnom sektoru, te da se iznosi koji budu njima uskraćeni također utroše u socijalna davanja za nezaposlene i one koji će još izgubiti posao. Što se tiče zaposlenih u privatnom sektoru, Vlada može oporezovati iznos za regres, božićnicu i dar za djecu iznad 1.250 kuna, rekao je Laktašić.

Mi nismo socijalno neosjetljivi, ali želimo biti ravnopravni sa zaposlenima u javim poduzećima i privatnom sektoru. Zato Vlada novac koji prikupi od svih nas treba staviti na posebni račun, da se zna kako će novac biti potrošen, ističe Laktašić.

Nakon Sindikata javnih službi, na pregovore u Banske dvore došli su predstavnici sindikata državnih službi, kojima Vlada također najavljuje ukidanje regresa, božićnice i dara za djecu za ovu godinu. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 14:50:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    admin
    26.04.2010. 15:47
    hebem vam mamicu... u dvajst godina rada u privatnom sektoru, regres sam vidio samo jednom, poklon za djecu tri puta, a božićnicu možda 10 puta.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh