« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
POTPUNI KOLAPS

Kajin: Vladin program je paket obmana

Damir Kajin kaže kako se novim mjerama Vlada želi održati do izbora, a teret se prebacuje na 2011. godinu, bez želje za preuzimanjem odgovornosti

(Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Damir Kajin

,

IDS

,

gospodarske mjere

,

gospodarski program

Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je danas na konferenciji za novinare u Rijeci da je Vladin program za oživljavanje gospodarstva "paket obmana" kojem je cilj održavanje Vlade do izbora.

"Teret se prebacuje na 2011. godinu, bez želje za preuzimanjem odgovornosti za dovođenje zemlje do ruba opstanka", rekao je Kajin.

Ocijenio je kako će taj teret preuzeti najbrojniji i najsiromašniji sloj stanovništva koji je najmanje kriv za nastalo stanje, te naveo da se "izlaz može pronaći samo ako s vlasti odu oni koji su na vlasti 16 od ukupno 20 godina hrvatske samostalnosti". Ustvrdio je i da je ova vlast upitnog legitimita.

Prema Kajinovim riječima HDZ je odgovoran za povećanje broja branitelja s 360.000 iz 1996. godine na 501.000, porast broja korisnika "plavog dizela" s 90.000 na 200.000 te za plaćanje previsoke cijene izgradnje autocesta.

Kajin je dodao kako su ove (Vladine) mjere izborni program te tvrdi kako će se Hrvatska u 2010. godini zadužiti za oko 28 milijarda kuna, uz još jednu milijardu za rješavanje problema nelikvidnosti, što će sve morati vraćati nova vlast, a ona će se pak morati ponovno zaduživati da namiri ove obveze, rekao je Kajin.

Prema njegovoj prognozi iduća 2011. će biti godina potpunog kolapsa te ćemo živjeti kao prije 2000. godine. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 14:30:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh