« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PITANJE TKU-A

Sindikati javnih službi spremni odustati od božićnice

Ako Vlada pristane da se kolektivni ugovor ne može otkazati osim ako se gospodarske okolnosti bitno ne promijene, sindikati će se odreći božićnice

javne službe božićnica
javne službe božićnica (Shutterstock)
Više o

sindikati

,

kolektivni ugovor

,

javne službe

,

božićnica

Sindikati javnih službi spremni su odustati od božićnice ako s Vladom postignu dogovor da se njihov Temeljni kolektivni ugovor (TKU) ne može otkazati osim u slučaju bitno promijenjenih gospodarskih okolnosti, rekli su predstavnici sindikata prije današnjeg nastavka pregovora s Vladom.

Načelno smo spremni odustati od božićnice za ovu godinu, ali to ovisi o dogovoru oko uvjeta za otkazivanje TKU-a, izjavio je predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić.

>> Sindikat državnih službenika: Ne tražimo da susjedu 'krepa' krava

Sindikati i Vlada razgovarat će i o djelomičnom ukidanju naknada za troškove prijevoza, a sindikati predlažu da se ne isplaćuju troškovi prijevoza do jednog kilometra od mjesta stanovanja.

TKU za javne službe istekao je 31. srpnja, a pregovarački odbori Vlade i sindikata nastavili su pregovore o novom ugovoru prošlog tjedna. Nakon tog sastanka pregovarači su izjavili da su bliže dogovoru budući da je Vlada odustala od prijedloga da se TKU ubuduće može otkazati i zbog fiskalnih okolnosti. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 16:36:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh