« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SVEČANO OBILJEŽENO

20. obljetnica ATJ Lučko - svi su ponosni na specijalce

VIDEO - Specijalci iz Lučkog bili su prva oružana formacija novonastale hrvatske države, osnovana 7. rujna 1990. godine

atj lučko specijalci
atj lučko specijalci (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

ATJ Lučko

,

specijalci

U sjedištu Antiterorističe jedinice Lučko danas je svečano obilježena 20. obljetnica osnivanja te jedinice. ATJ Lučko ustrojena je 7. rujna 1990. kao prva oružana formacija novonastale hrvatske države.

Svečanosti su nazočili predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

"Vaša jedinica bila je početak pravednog i obrambenog rata koji je vodila Hrvatska", rekao je predsjednik Josipović. Dodao je da je  ATJ Lučko danas temelj borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Premijerka Kosor također je naglasila da sve u Hrvatskoj danas treba hrabriti vjera, odlučnost i domoljublje pripadnika ATJ Lučko. "Svima nam treba više zajedništva i ljubavi", rekla je Kosor.

Jarnjak je istkanuo kako u Hrvatskoj treba više sloge, što je, po njegovim riječima, poruka koja se može poslati iz Lučkog.

Ministar Karamarko podsjetio je na cijeli ratni put ATJ Lučko i kazao kako je on bio matrica na kojoj su se izgradili uspjesi hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu.

Nazočne su pozdravili i zapovjednik jedinice Alen Klabot, kao i predsjednik Udruge ATJ Lučko 90 Mladen Grgić.

Iz ATJ Lučko, kroz koju je prošlo 350 pripadnika, stasalo je sedam generala hrvatske vojske, kao i brojni umirovljeni i sadašnji časnici i djelatnici policije i vojske. U obrani suvereniteta države poginula su 24 njena pripadnika, a 52 su teško ranjena. (Infopunkt/metro-portal)

07.09.2010. 15:19:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh