« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZAMRŠENO KLUPKO

Darko Beuk uhićen zbog sumnjivih poslova Fimi medije

Policija Darka Beuka, HDZ-ova čovjeka iz Hrvatskih šuma, tereti da je na poticaj Nevenke Jurak zloupotrijebio položaj i ovlasti

darko beuk
darko beuk (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Hrvatske šume

,

Nevenka Jurak

,

Fimi media

,

prekuhana tjestenina

Darko Beuk, član uprave i bivši direktor Hrvatskih šuma, osumničen je da je na poticaj vlasnice agencije za tržišno komuniciranje "Fimi media" Nevenke Jurak zloupotrijebio položaj i ovlasti, a bit će pritvoren nakon kriminalističkog istraživanja koje je zatražio USKOK.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenika ni o kojim je tvrtkama riječ, MUP je priopćio kako 53-godišnjaka sumnjiči da je kao predsjednik uprave trgovačkog društava u državnom vlasništvu na poticaj 54-godišnje vlasnice marketinške tvrtke i 43-godišnje zaposlenice marketinške tvrtke počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

>> Nevenka Jurak tvrdi da njezina tvrtka nije služila za financiranje HDZ-a

Policija Beuka tereti da je pri zloporabi položaja pribavio znatnu imovinsku korist, no u priopćenju se ne navodi o kojoj je svoti riječ. Nakon policijske istrage Beuk će, kažu u MUP-u, biti predan pritvorskome nadzorniku.

Beuk je na čelu Hrvatskih šuma bio od početka 2004. do 2008., nakon čega je imenovan jednim od petorice članova uprave te državne tvrtke.

Po pisanju medija, Beuk, član HDZ-ova vukovarsko-srijemskoga Županijskog odbora, u sklopu predistrage o "Fimi mediji" ispitan je još početkom godine, a krajem 2009. USKOK i Državno odvjetništvo počeli su istraživati Hrvatske šume zbog sumnji na nezakonitost u javnoj nabavi i poslovanje tvrtke 2005. i 2006. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 17:16:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh