« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Sindikat pomoraca traži od Čička i Jutarnjeg lista "pravu" ispriku

Objavljenu ispriku ne smatraju povezanom sa spornim člankom

I.Z.Čičak
I.Z.Čičak (CROPIX)
Više o

Jutarnji list

,

Laptalo

,

Sindikat pomoraca Hrvatske

,

I.Z.Čičak

,

Predrag Brazzoduro

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH), reagirajući na tekst pod naslovom "Isprika kapetanu i obitelji Laptalo", obavljen danas u Jutarnjem listu uz intervju s kapetanom Laptalom, priopćili kako smatraju da se isprika ne odnosi na tekst I. Z. Čička te zahtijevaju da se i on i Jutarnji list ispričaju i Sindikatu i njegovim članovima, pomorcima i svim ljudima koji su radili na slučaju kapetana Laptala.

U priopćenju je tajnik SPH i koordinator ITF-a (Međunarodne organizacije transportnih radnika - krovne sindikalne udruge) za Hrvatsku kapetan Predrag Brazzoduro naveo kako "smatra da se 'isprika', odnosno 'žaljenje' uredništva ne odnosi na tekst I. Z. Čička, jer je on izravno okrivio i osudio kapetana Laptala, a to je ponovljeno i nakon demantija mjerodavnih ministarstava".

"Inzistiram da se I. Z. Čičak i Jutarnji list ispričaju SPH, njegovim članovima, pomorcima i svim ljudima koji su radili na slučaju pokušavajući dokazati i pokazati što se događa u Grčkoj", stoji u današnjem priopćenju.

SPH je ispriku Jutarnjeg lista tražio još 20. srpnja pošto je u tim novinama 18. srpnja objavljen tekst I. Z. Čička o kapetanu Laptalu pod naslovom "I Hrvatska ga policija pratila zbog droge". SPH je danas medijima poslao pismo koje je Brazzoduro s tim u vezi poslao glavnom uredniku Jutarnjeg lista Mladenu Pleši.

U današnjem Jutarnjem listu se navodi da uredništvo "žali ako je priča o policijskom lociranju i praćenju broda protumačena krivo, kao apriorno okrivljavanje kapetana zbog tereta koji se na brodu nalazi" te da se, u tom smislu, uredništvo ispričava Laptalu i njegovoj obitelji za izazvane neugodnosti.  (HINA)

28.07.2008. 22:49:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh