« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
REFERENDUM

Sindikalci u Sabor donijeli 35 kutija s ukupno 813.016 potpisa

VIDEO - Potpise za referendum o prijedlogu Zakona o radu sindikalni predstavnici predali su Šeksu i Bebiću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

Vladimir Šeks

,

Luka Bebić

,

sindikati

,

Krešimir Sever

,

Ozren Matijašević

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Hrvatski sindikalci donijeli su danas u Hrvatski sabor 35 kutija s ukupno 813.016 potpisa građana za zahtjev za raspisivanjem referenduma protiv vladina prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR).

Čelnike pet sindikalnih središnjica, koje su od 9. do 23. lipnja organizirane prikupljanje potpisa, primio je predsjednik Sabora Luka Bebić. Njemu će sindikalci predati potpise i zatražiti raspisivanje referenduma o izmjenama ZOR-a.

Prije predaje potpisa, koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević izjavio je da su sindikati čekali završetak ljetne sjednice Sabora kako bi spriječili da referendum eventualno bude raspisan u kolovozu.

Dodao je kako su u akciji prikupljanja potpisa sudjelovale i političke stranke, od krajnje ljevice do krajnje desnice, što dokazuje da akcija nije ispolitizirana već se radi o borbi za opće dobro, a ta borba nema ni lijevi ni desni predznak.

"Mi u fokusu imamo isključivo ZOR i nećemo dopustiti da politika uprlja našu akciju", rekao je Matijašević.(hina/metro-portal)

14.07.2010. 14:55:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh