« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
CRVENA OKTAVA

Simon Trpčeski - visoko na nebu svjetskog pijanizma

Maestro Leopold Hager i Simon Trpčeski sa Zagrebačkom filharmonijom - poslastica dostojna svjetskih glazbenih kuća

Simon Trpčeski, virtuoz na klaviru
Simon Trpčeski, virtuoz na klaviru (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Crvena oktava

,

Leopold Hager

,

Simon Trpčeski

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Luganskog, velikog Indjića i vatrenog Mustonena, na najnovijem koncertu Crvene oktave gostuje makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski!

O njegovu blještavom glazbenom talentu najbolje govore brojne kritike, a kritičar The New York Timesa piše: "Progrmio je kroz izljeve dvostrukih oktava brzinom koja briše jasne poteze ruku, bez osjećaja ikakvog napora. A opet, u nježnim lirskim trenucima milovao je fraze, svirajući prirodno, nikad ništa ne forsirajući".

Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom "preko trnja do zvijezda" kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu - i sija punim sjajem!

U Zagrebu će nastupiti u Drugom klavirskom koncertu Franza Liszta, koji će mu pružiti ne samo mogućnost da dokaže da je istinski virtuoz, nego i da je umjetnik profinjene izražajnosti, tople osobnosti i velike posvećenosti.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će veliki austrijski maestro Leopold Hager, koji će ovu izuzetnu glazbenu večer otvoriti svježom i poletnom suitom iz baleta Pulcinella Igora Stravinskog, a u drugom dijelu koncerta priredit će izvedbu mediteranski osunčane Talijanske simfonije Felixa Mendelssohna.

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenoj oktavi. Koncert sponzorski podržava Alkaloid Skopje. S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Hagerom i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima Stravinskog i Mendelssohna pozdravljamo proljeće koje nam kuca na vrata...

Uživajte u bezbroj glazbenih doživljaja, koje - nema izgovora - ne smijete propustiti!

16.03.2011. 08:21:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh