« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POVJERENJE

Silvio Berlusconi preživio glasovanje u parlamentu

Berlusconi je dobio povjerenje u donjem domu parlamenta zahvaljujući glasovima odbjeglih zastupnika iz tabora Giancarla Finija

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u srijedu je dobio povjerenje zastupnika donjeg doma parlamenta zahvaljujući glasovima odbjeglih zastupnika iz tabora Giancarla Finija, čime je umanjena mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

Vladi su povjerenje dala 342 člana Zastupničkog doma, a s obzirom na broj nazočnih, trebalo im je 309 glasova. Povjerenje je Berlusconiju uskratilo 275 zastupnika, a troje ih je bilo suzdržano.

O povjerenju vladi Silvija Berlusconija, koji je u srijedu proslavio svoj 74. rođendan, glasat će još u četvrtak i gornji dom talijanskog parlamenta, senat. U senatu je većina Berlusconijeve vladajuće koalicije čvršće nego u donjem domu.

U predstavljanju programa svoje vlade u srijedu, Berlusconi je govorio o reformama na području pravosuđa, financija, federalizma, pomoći za siromašniji jug države i sigurnosne politike. Premijer je pozvao na sruadnju sve "umjerene i reformski orijentirane" zastupnike. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 21:07:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh