« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
WOW!

SikurPhone sigurnosni orijentirani smartphone i kripto novčanik

Brazilska sigurnosna tvrtka Sikur, pohvalila se SikurPhone, pametnim telefonom s ugrađenom enkripcijom i anti-hacking značajkom

Mineri, evo telefona za vas!
Mineri, evo telefona za vas! (Screenshot)
Više o

pametni telefon

,

kriptovalute

,

SikurPhone

,

hackerone

SikurPhone pametan telefon šifrira sve informacije od telefonskih razgovora, dokumenata, fotografija do povijesti web preglednika. Tvrtka već ima iskustva u ovom području iz 2015. godine, kada suz lansirali svoj prvi sigurni smartphone GranitePhone.

Rad s kriptovalutama odvija se pomoću aplikacije koja omogućava pratiti trenutačni saldo, pohraniti kripto na privatni SIKUR oblak, provjeriti cijene ili pročitati povezane vijesti. Privatni ključ korisnika pohranjuje se u oblaku, što smatramo da je potencijalni nedostatak. Poslužitelji tvrtke mogu biti hakirani.

Uređaj radi pod izmijenjenom verzijom Androida 7.0, i svaka je linija provjerena od stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti za greške i ranjivosti. Sustav ima vrlo pojednostavljeno sučelje koje omogućuje brz pristup osnovnim funkcijama kao što su slanje poruka, upućivanje poziva ili pregledavanje weba. Nema mogućnosti pristupa Google Play Trgovini, aplikacijama društvenih mreža i neće pokrenuti sve programe koji nisu Sikur revidirani. Eto, nije baš za obične korisnike. Ipak tržišni potencijal nije mali. Namijenjen je aktivne korisnike kripto valute, vladinim dužnosnicima, poslovnim korisnicima i svima paranoičnim koji brinu za svoju privatnost.

Tvrtka je također poslala uređaje na HackerOne i ponudila hakerima dva mjeseca da „provale" u uređaj. Nisu uspjeli. Ako korisnik izgubi telefon ili bude mu ukraden, svi podaci se mogu daljinski izbrisati.   

SikurPhone - osnovne specifikacije

SikurPhone, ima 5,5 inčni Gorilla Glass zaslon, primarnu 13 MP kameru, dok za video pozive i/ili selfije 5 MP. Za hardversku osnovu odabran je MediaTek Inc MT6750 sustav na čipu, 4 GB operativne memorije i 64 GB interne podatkovne. Tu je USB-C priključak, ali nema priključnice za slušalice.

Cijena i dostupnost

Cijna je 799 USD, uređaji namijenjena globalnom tržištu, očekuju se u kolovozu ove godine. SikurPhone dolazi s dvogodišnjom licencom i platformom za stolna računala. SIKURWallet uključuje nativnu podršku za Bitcoin Testnet, pogodnu za testiranje novih bitcoin aplikacija na više platformi. 

Piše: Sanja Ledinek
10.03.2018. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh