« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SUPER

Sigurnost djece online: Google ima novi hvalevrijedan projekt

Razgovor s djecom o sigurnosti na internetu je težak pothvat za mnoge roditelje, ali dio roditeljstva je biti uključen jer razgovor ima veliku ulogu

Interland vas uči sigurnosti na internetu
Interland vas uči sigurnosti na internetu (Google)
Više o

Google

,

djeca

,

sigurnost na internetu

,

Be Internet Awesome

,

Interland

Kao i kod stvarnog svijeta, Internet ima svoje naličje. Djeca mogu vrlo lako zalutati u digitalnom svijetu. Google želi smanjiti teret na roditelje i učitelje u procesu edukacije o rizicima u online svijetu, olakšati razumijevanje o opasnostima svojim novim projektom pod nazivom Be Internet Awesome.

Danas kada odraslim osobama postaje sve teže odrediti što je sigurno u online svijetu i što nije, zamislite kako je tek klincima. Razgovor s djecom o sigurnosti na internetu je težak pothvat za mnoge roditelje, ali dio roditeljstva je biti uključen jer razgovor ima veliku ulogu. Pomaže djetetu shvatiti što su rizici, potiče ih na pažljivo razmišljanje o ponašaju na mreži i uči kako se mogu nositi s teškim situacijama.

Googleov projektom Be Internet Awesome pomaže ujedno roditeljima i učiteljima u osvješćivanje djece o sigurnosti na internetu. Program uključuje:

1. Interland - online zabavne video igre

Interland video igre mogu se igrati uporabom bilo kojeg web preglednika na pametnom telefonu, računalu ili tabletu. Tijekom igre se dijete (igrač) dovodi do nekoliko postavljenih izazova i zagonetke koje moraju riješiti. Pri tome uče o aspektima sigurnosti na internetu poput koje informacije mogu dijeliti, kako uočiti prevare, kreirati jake lozinke, nositi se s online nasilnicima, učit djecu o „trolovima" itd.

2. Nastavne planove i programe na 48 stranica za učitelje i škole, a uključuje materijale za vježbe u radu s djecom na temu online sigurnosti.

3. Seriju YouTube videa

Video serija govori o online sigurnosti na zabavan jednostavan način, kako bi se omogućilo roditeljima i djeci da ih zajedno pogledaju i potom razgovaraju o sigurnosti na internetu. Nisu svi rizici uvijek stvarni problemi, ali brojne situacije mogu se razviti da postanu opasne. Razgovorom se pomaže djetetu shvatiti što su rizici i o tome što je prikladno. Budite spremni da se djeca ne moraju složiti s vama. Slušajte pažljivo njihove razloge, a potom ih uvjerite u ispravnost vašeg mišljenja te podsjetite da „zabrane" nisu zlonamjerne i da nećete pretjerivati. već ste samo zainteresirani za sve aspekte njihova života. Komunikacija je ključ!

U ovaj projekt Google osim Googlea uključeni su iKeepSafe, ConnectSafely i Familx Online Safety Institut. Namijenjen je djeci do 11 godina.  

O internet sigurnosti možete se informirati i u članku 17 Rules to Protect My Child Online.

19.06.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh