« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PAVEL GANTAR:

Sigurno neće biti referenduma

Predsjednik slovenskog Državnog zbora Luki Bebiću je rekao da inicijativa za referendum neće uspjeti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

EU

,

Luka Bebić

,

Slovenija

,

NATO

,

slovenija referendum NATO

,

Pavel Gantar

Predsjednik slovenskog Državnog zbora Pavel Gantar u subotu je na samom kraju izleta brodom po Seini, kojim je završila dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata EU i zemalja kandidata, sam prišao predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću i potvrdio mu kako inicijativa za referendum o ulasku Hrvatske u NATO sigurno neće uspjeti i kako će Slovenija na vrijeme predati svu potrebnu dokumentacija da Hrvatska na summitu NATO-a početkom travnja sudjeluje kao punopravna članica.

"Mogu vam potvrditi da inicijativa sigurno neće uspjeti. Organizatori referenduma uspjeli su u prvih sedam dana prikupiti ukupno 500 potpisa, a da bi inicijativa za pokretanje referenduma uspjela potrebno je da prikupljaju više od tisuću potpisa dnevno", rekao je Gantar.

To je bio drugi kontakt predsjednika Bebića sa slovenskim kolegom u Parizu nakon što su se u petak nakratko susreli bez konkretnih rezultata.

U petak, 20. veljače počeo je teći 35-dnevni rok u kojemu bi inicijatori referenduma, pripadnici Stranke slovenskog naroda, trebali sakupiti 40.000 potpisa za referendum. Rok istječe 26. ožujka. (hina/metro-portal)

28.02.2009. 16:37:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh