« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NOVO DOBA

Siemens se povlači iz razvoja nuklearne tehnologije

"Više nećemo sudjelovati u cjelokupnom razvoju nuklearne tehnologije, izgradnji nuklearnih centrala niti u njihovu financiranju. To je poglavlje za nas završeno" rekao je direktor kompanije

Fotografija vijesti
Više o

Siemens

,

nuklearna energija

,

nuklearke

Direktor Siemensa Peter Loescher rekao je danas za Der Spiegel kako njemački elektronički gigant okreće novu stranicu u svom poslovanju te definitivno odustaje od razvijanja nuklearne energije, prenosi Hina.

"Više nećemo sudjelovati u cjelokupnom razvoju nuklearne tehnologije, izgradnji nuklearnih centrala niti u njihovu financiranju. To je poglavlje za nas završeno", izjavio je Loescher.

"Od sada ćemo nastaviti s isporukom konvencionalne opreme poput turbina, što znači da ćemo se ograničiti na tehnologije koje nisu namijenjene samo nuklearkama, već i termoelektranama na plin ili na ugljen", objasnio je.

Ovakvo priopćenje direktora Siemensa očekuje se već nekoliko mjeseci, osobito nakon katastrofe u japanskoj nuklearki u Fukushimi te "nakon jasnog stajališta što ga je, u pogledu ovog pitanja zauzelo društvo, kao i politički svijet u Njemačkoj", piše Der Spiegel.

Njemačka je vlada još u ožujku donijela odluku o hitnom prekidu rada najstarijih nuklearnih reaktora u zemlji, a do 2022. namjerava se u potpunosti odreći nuklearne energije.

Loescher je također izjavio kako se otkazuje i zajednički projekt s ruskom grupom Rosatom, kada je o nuklearnom sektoru riječ, no dvije tvrtke i dalje namjeravaju nastaviti suradnju, ali, kako je istaknuo, na drugim poljima.

18.09.2011. 17:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh