« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
VELIČINA JE BITNA

Sud u J. Africi zabranio prodaju premalih kineskih kondoma

Sud je uvažio žalbu konkurentske tvrke te odlučio da su prezervativi iz Kine premali, a osim toga i napravljeni od lošeg materijala koji nije odobrio WHO

Fotografija vijesti
Više o

kondomi

,

Južna Afrika

,

prezervativi

,

veličina penisa

Sud u Južnoj Africi zabranio je Vladi ove afričke zemlje da nabavi 11 milijuna prezervativa iz Kine, tvrdeći da su zbog toga što su premali potpuno neadekvatni.

Cijeli se prijepor oko nabavke velike količine kondoma dogodio zbog toga što je ministar financija prvotno želio posao nabave dodijeliti tvrtki Siqamba Medical, koja je namjeravala prezervative dobaviti iz Kine, od tvrtke Phoenurse.

Konkurentska tvrka Sekunjalo Investments obratila se Visokom sudu u Pretoriji nakon što njihova ponuda nije odabrana na javnom natječaju, tvrdeći da su nepravedno odbijeni, budući da su kondomi koje su oni htjeli nabaviti 20% veći nego oni kineske tvrtke.

Sud je uvažio žalbu te odlučio da su prezervativi iz Kine premali, a osim toga i napravljeni od lošeg materijala koji nije odobrila Svjetska zdravstvena organizacija.

Južna Afrika ima najveći broj zaraženih HIV-om u svijetu, budući da više od 12% populacije - oko 6 milijuna ljudi, među kojima je i puno djece - nosi ovaj smrtonosni virus.

18.09.2011. 22:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh