« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
KONCERTI

Siddharta i gosti u Tvornici ovoga tjedna

Slovenska grupa Siddharta dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. travnja 2016. Kao gost će nastupiti Damir Urban, a predgrupa je Manntra

Siddharta napokon u Tvornici
Siddharta napokon u Tvornici (Maša Kores)
Više o

Tvornica kulture

,

Siddharta

,

koncert

,

Urban

,

Manntra

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta vraća se u Tvornicu na krilima dva nova izdanja - "Infra" i "Ultra" kojima su zaokružili impresivnih dva desetljeća na sceni. Kritika hvali najnoviji album "Ultra" koji je moderan, vrlo pitak i komunikativan, društveno i socijalno osviješten s mnogim pozitivističkim porukama.

Progresivan zvuk po Siddhartinom receptu donosi neočekivani zaokret, mekše i laganije melodije na čijim su krilima itekako velike poruke, a te novu dozu svježih Siddhartinih glazbenih ideja koje prati odlična produkcija. Prvi dio cijele dvostruke priče je album "Infra", objavljen ranije prošle godine, koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih.

Na zagrebačkom koncertu Siddharti će se na pozornici priključiti Damir Urban, s kojim su objavili najnoviji hvaljeni singl "Strele v maju".

Slovenska Siddharta je osnovana 1995. i do sada je izgradila kultni status, a platinaste naklade ih prate od početka karijere. Na svom kontu imaju osam albuma i više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) i brojne suradnje, te rekordne stadionske nastupe.

Grupa Manntra nastupit će prije Siddharte. Manntra se nakon pauze i turneje sa zadnjim albumom vraća koncertnim aktivnostima te pripremaju novi album i veliku turneju sredinom godine. Manntra je nastala 2011. u Umagu. Kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli su svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno glazbe, a tako je nastao "Balkanski Rock". Bend iza sebe ima dva izdanja, "Horizont" iz 2012. te "Venera" (2015.), a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćuric na bassu i Marko vokal Matijević Sekul koji je ujedno i na gitari i synthu. 

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 1

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18

  • www.entrio.hr

18.04.2016. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh