« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
KONCERTI

Shonen Knife stiže u Tvornicu

Shonen Knife, kultni japanski ženski pop punk trio, nastupit će u Tvornici kulture u subotu 14. rujna

Shonen Knife u Tvornici
Shonen Knife u Tvornici (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Shonen Knife

Shonen Knife, izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60tih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80tih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop.

Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom "Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them" na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na "Nevermind" turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje "Super Group" izašlo je 2010., "Free Time" I "Osaka Ramones" 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivan osamnaestu studijsku ploču "Pop Tune" u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve nam dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

ULAZNICE

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kn. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 60 kn.

Službena prodajna mjesta:

Koncert Shonen Knifea organizira Tvornica kulture.

10.09.2013. 08:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh