« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
ISPROBAJTE

Shangri La dijeta - učinkovita i jednostavna

Shangri La dijeta tvrdi da se kilograme može izgubiti bez nekih problema - dovoljno je dva puta dnevno između obroka, popijti dvije žličice lagano zaslađene vode ili dvije žličice svijetlog maslinova ulja

Ne može biti jednostavnije
Ne može biti jednostavnije (Shutterstock)
Više o

maslinovo ulje

,

Shangri La dijeta

,

zašećerena voda

,

Seth Roberts

Shangri La dijeta najjednostavnija je dijeta na svijetu, a njen je autor profesor psihologije na prestižnom Berkeleyu Seth Roberts. Dijeta se temelji na vezi između kontrole težine i asocijativnog učenja, a prvo ju je isprobao na sebi.

Dijeta zvuči kao šala - dva puta dnevno između obroka treba popiti dvije žličice svijetlog maslinovog ulja ili lagano zaslađene vode, što bi prema Robertsu trebalo drastično smanjiti apetit i stimulirati tijelo na izgaranje viška kilograma.

Tajna dijeta je u činjenici da ćete na ovaj način zavarati vlastiti mozak - kada jedemo hranu poznatih, bogatih okusa, mozak dodatno stimulira osjećaj gladi te potiče tijelo na debljanje. S druge strane, kad konzumiramo hranu nepoznatog, vrlo blagog okusa, mozak zaključuje da morate gladovati jer na taj način potiče otapanje kilograma.

Rezultati nisu spektakularni, ali su zato stalni, tvrdi Roberts - dnevno se gubi od 0,2 do 0,5 kilograma, a preporučen gubitak je jedan kilogram tjedno. No, dijeta ima i jednu kvaku - u slučaju da prestanete uzimati ulje ili zašećerenu vodu, kilogrami će se vratiti.

Kako je maslinovo ulje dokazano dobar recept za gubitak kilograma jer već i njegov miris pomaže u mršavljenju, predlažemo da isprobate ovu dijetu, stvarno nije zahtjevna.

 

22.08.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh