« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
KAŽU...

Sezona će biti odlična

Sezona će biti odlična, a već se nude i stalni poslovi nakon sezone, što je definitivno dobra vijest

Kažu da će biti odlična sezona...
Kažu da će biti odlična sezona... (Arhiva)
Više o

turisti

,

sezona

Ako je suditi po 'pripremi' koju su domaći poslodavci odradili na jedinom online sajmu sezonskih poslova Sezonac.hr, održanom od 26. siječnja do 4. veljače, u organizaciji portala MojPosao, za predstojeću turističku sezonu 'nema zime'!

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada su uslijed sveopće neizvjesnosti sa zapošljavanjem radnika krenuli znatno kasnije nego ranijih godina, mnogi tek u svibnju i lipnju, ove godine su poslodavci u potragu za 'sezoncima' krenuli na vrijeme!

Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovalo 39 poslodavaca - trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti, što predstavlja rast od 56% u odnosu na 2021. kada je radnike na sajmu tražilo 25 poslodavaca.

Najtraženiji sezonski radnici - sobarice, prodavači i konobari

Sajam je zabilježio 147.000 posjeta te 1.060 000 pregleda stranice, a posjetitelji sajma su se mogli prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su: sobar/sobarica, prodavač, konobar, recepcionar i kuhar.

Većina oglašenih radnih mjesta odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju natječaja za slobodna radna mjesta poslodavaci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka ljetne sezone.

Ukupno je prikupljeno više od 11 tisuća prijava za oglašena radna mjesta, a tražitelji posla najčešće su se prijavljivali za sljedeća radna mjesta: radnik za utovar / istovar prtljage / pošiljaka na zračnoj luci, prodavač - blagajnik, sobar/sobarica i recepcionar.

Posao traže i posloprimci iz regije

Pored onih iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod posloprimaca iz regije te je, kao i ranijih godina, zabilježen velik broj prijava na oglašena radna mjesta od strane kandidata iz susjednih zemalja.

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj iskazali su posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

07.02.2022. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.02.2022. 18:09
    biti ce bolja nego 2021
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh