Metro-portal.hr

objavljeno 07.02.2022. 16:01:00
KAŽU...

Sezona će biti odlična

Sezona će biti odlična, a već se nude i stalni poslovi nakon sezone, što je definitivno dobra vijest

Kažu da će biti odlična sezona...
Kažu da će biti odlična sezona... (Arhiva)

Ako je suditi po 'pripremi' koju su domaći poslodavci odradili na jedinom online sajmu sezonskih poslova Sezonac.hr, održanom od 26. siječnja do 4. veljače, u organizaciji portala MojPosao, za predstojeću turističku sezonu 'nema zime'!

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada su uslijed sveopće neizvjesnosti sa zapošljavanjem radnika krenuli znatno kasnije nego ranijih godina, mnogi tek u svibnju i lipnju, ove godine su poslodavci u potragu za 'sezoncima' krenuli na vrijeme!

Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovalo 39 poslodavaca - trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti, što predstavlja rast od 56% u odnosu na 2021. kada je radnike na sajmu tražilo 25 poslodavaca.

Najtraženiji sezonski radnici - sobarice, prodavači i konobari

Sajam je zabilježio 147.000 posjeta te 1.060 000 pregleda stranice, a posjetitelji sajma su se mogli prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su: sobar/sobarica, prodavač, konobar, recepcionar i kuhar.

Većina oglašenih radnih mjesta odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju natječaja za slobodna radna mjesta poslodavaci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka ljetne sezone.

Ukupno je prikupljeno više od 11 tisuća prijava za oglašena radna mjesta, a tražitelji posla najčešće su se prijavljivali za sljedeća radna mjesta: radnik za utovar / istovar prtljage / pošiljaka na zračnoj luci, prodavač - blagajnik, sobar/sobarica i recepcionar.

Posao traže i posloprimci iz regije

Pored onih iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod posloprimaca iz regije te je, kao i ranijih godina, zabilježen velik broj prijava na oglašena radna mjesta od strane kandidata iz susjednih zemalja.

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj iskazali su posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

07.02.2022. 16:01:00
http://metro-portal.hr/sezona-ce-biti-odlicna/136376/